Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Περιβάλλον: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Παν/μίου και Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Μνημόνιο συνεργασίας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αναμένεται να υπογραφεί, μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Το Μνημόνιο συνεργασίας, που θα έχει εφαρμογή αποκλειστικά και μόνοστα γεωγραφικά όρια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, θα εστιάσει σε θέματα του εθελοντικού τουρισμού για την ανακύκλωση, στην ανάπτυξη δράσεων που εμπίπτουν στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας με την εκχώρηση τεχνογνωσίας από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου, στην ενίσχυση της επικοινωνιακής καμπάνιας και των δράσεων ευαισθητοποίησης των δημοτών για την πράσινη διαχείριση και τέλος στην ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Ο προσδιορισμός του πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει οριοθετηθεί σε διαδοχικές συναντήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου και του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας ΓεωργίουΜαχειμάρη. Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Τεχνών Ήχου και Εικόνας Κ. Καμπάση, Α. Πατέλη και Α. Γιαννακουλόπουλος, καθώς επίσης και διδάσκοντες των τριών Τμημάτων.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως φορέας έρευνας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσηςμπορεί και οφείλει να αναπτύξει έναν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών των Ιόνιων Νησιών, συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη διά της επιστημονικής συμβολής των ακαδημαϊκών του Τμημάτων, η οποία εξειδικεύεται σε ποικίλες πτυχές τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος» ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, ΚαθηγητήςΑνδρέας Φλώρος.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!