Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

 Τη χρηματοδότηση ανακατασκευής και συντήρησης των ΕΠΑΛ της Κέρκυρας, την ένταξη κατασκευής του βιολογικού Αχιλλείων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εντός του Μαρτίου και την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους για τις ΔΕΥΑ και τα Σχολεία ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στη συνάντηση που είχε με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου στο Μαράσλειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί μας.

Τα έργα αυτά προστίθενται στα ήδη ανακοινωθέντα χρηματοδοτούμενα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 14 εκ. Ευρώ, που αφορούν στην μελέτη και κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ, νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο οικόπεδο του ΚΓΣ καθώς και κατασκευή νέου Σχολικού Κέντρου Γουβιών – Κοντοκαλίου.

            Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε τη Δήμαρχο η οποία παρουσία και των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Καλόγερου, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης Παναγιώτας Τζάνε,  Οικονομικών και Διοίκησης Γιώργου Παντελιού, Μαθρακίου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Αργυρού και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Πουλή, έθεσαν υπόψη του σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο καθώς και αιτημάτων που σχετίζονται με την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων και την προώθηση διαδικασιών εκτέλεσης αναπτυξιακών έργων για τον τόπο.

            Η Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό για την θετική του ανταπόκριση στο αίτημα χρηματοδότησης ανακατασκευής των ΕΠΑΛ αλλά και για το γεγονός ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργα πολύ σημαντικά που διαχρονικά τα απαιτούσε και η τοπική αυτοδιοίκηση και έχει ανάγκη η κερκυραϊκή κοινωνία. Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό για τη στενή συνεργασία και το γεγονός ότι ανταποκρίνεται 

            Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε ότι η καλή συνεργασία και η ενότητα ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την Κυβέρνηση φέρνει καλό αποτέλεσμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η χρηματοδότηση έργων ύψους περίπου 14 εκ ευρώ αποτελούν μόνο την αρχή, όπως είπε ο Υπουργός, για να ανακοινώσει επιπρόσθετα την έγκριση  χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Αχιλλείων ύψους 6,7 εκ ευρώ περίπου στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”  στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού αναβάθμισης του συγκεκριμένου τομέα υποδομών ύψους 19 εκ ευρώ που αφορούν στο σύνολο του νησιού. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης τη χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής και συντήρησης των ΕΠΑΛ με το οποίο θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι σχολικές υποδομές στο Δήμο. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές, ο κ. Πέτσας έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για την γρήγορη καταγραφή και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες πλημμυροπαθείς ενώ συζήτηση έγινε και για τις μελέτες που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν.

            Επιπρόσθετα ο κ. Πέτσας δήλωσε και τα ακόλουθα: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα το Δήμο σας και θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση για να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως η πίεση που δέχεται και η Αυτοδιοίκηση από την ανατίμηση που προκαλεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος. Γι’ αυτό, σύντομα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπ. Οικονομικών θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν οι Εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης των Δήμων αλλά και οι Σχολικές Επιτροπές από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Βάζουμε όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε μία δύσκολη συγκυρία γιατί είναι η ενότητα είναι αυτή που μετράει για να έχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε όλοι, μια καλύτερη ζωή για τον τόπο.”

            Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο μετέβη στο ΝΑΟΚ όπου είχε συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. παρουσία και του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, στα γραφεία του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου αλλά και στο ΕΠΑΛ όπου είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο και συνομίλησε με τον Διευθυντή του Σχολικού Κέντρου.

Σημειώνεται ότι παρών στην επίσκεψη του Υπουργού στη Δήμαρχο ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Ν.Δ. Σπύρος Παντελιός.

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!