Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο ιός μεταδίδεται μέσω των τροφίμων

Το πιο σημαντικό όλων για την προστασία από τον κορωνοϊό είναι η σωστή προσωπική υγιεινή που αφορά το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αλλά και την αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο. Επιπλέον, οι σωστοί χειρισμοί στην κουζίνα, αποτρέπουν την

Μαρία Πέζαρου MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος
ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

επιμόλυνση των τροφών.Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για το σωστό χειρισμό των τροφίμων.
1)Πριν πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας.
2)Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με άφθονο τρεχούμενο νερό, ακόμα και τα φρούτα που δεν τρώμε την φλούδα τους, γιατί όταν κοπούν μπορεί να μεταφερθούν με το μαχαίρι χημικές ουσίες ή μικροοργανισμοί από την εξωτερική επιφάνεια στο εσωτερικό του φρούτου.
3)Δεν χρησιμοποιούμε σαπούνι για το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών, γιατί μπορεί να απορροφηθεί από τους πόρους που υπάρχουν στην φλούδα των φρούτων ή να μείνουν υπολείμματα σαπουνιού πάνω στα λαχανικά, τα οποία δεν πρέπει να καταναλωθούν.
4)Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το λάχανο, πριν πλυθούν, αφαιρούνται τα εξωτερικά τους φύλλα και όσα φύλλα φαίνονται χαλασμένα και τα πλένονται σχολαστικά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
5)Είναι καλύτερο να πλένονται τα φρούτα και τα λαχανικά αμέσως πριν καταναλωθούν ή πριν μαγειρευτούν.
6)Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν πλυμένα και να τα στεγνώσετε καλά με μία καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
7) Χρησιμοποιούμε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για λαχανικά και για το κρέας ή το ψάρι.
8)Χρησιμοποιούμε διαφορετικό μαχαίρι για τον τεμαχισμό του κρέατος ή του ψαριού και διαφορετικό για τα φρούτα και λαχανικά.
9)Ένα φυσικό απολυμαντικό είναι το μυλόξυδο μπορείτε άφοβα να περάσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Συνοψίζοντας
Το περισσότερο φαγητό δεν θα αλλάξει τη σημερινή κατάσταση, ούτε τελικά θα σας μειώσει το στρές. Όλα θα πάνε καλά και θα ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας.
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες των επίσημων φορέων δημόσιας υγείας και με αίσθημα ατομικής ευθύνης να μένουμε σπίτι. Η πανδημία αυτή έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων, ωστόσο είναι σημαντικό να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας. Προσπαθήστε να περνάτε ποιοτικά τη μέρα σας και να τρέφεστε υγιεινά. Για να μένετε πάντα ενημερωμένοι και ασφαλείς επισκεφθείτε το επίσημο site του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!