Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή διάλεξη «’Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις!

Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων για την Ιστορία της Τέχνης του Βιβλίου, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή διάλεξη της κας Μαρίας Καλιαμπού, Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, με θέμα:

«Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις! Η μόρφωσις είναι περιουσία»: Βιβλία για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 19.00.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης κα Χριστίνα Μπάνου, αναπληρώ­τρια καθηγήτρια.

Συντονίζει η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Έλλη Άνθη-Καλοφωλιά.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cisco webex:

https://teleconferenceionio.webex.com/teleconferenceionio/j.php?MTID=m10241d3fd1d3b9f1f091784f2f7d27bd

Meeting Number: 137 901 7090

Password: JHvTx33XKN2

 


 

Η Εισηγήτρια

Η Μαρία Καλιαμπού είναι Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale. Aποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στην Ευρωπαϊκή Εθνολογία/Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Charles-de-Gaulle, Lille III, και μεταδιδακτορική υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton. Το 2006, το διδακτορικό της τιμήθηκε στη Γερμανία με το βραβείο «Lutz Röhrich» ως η καλύτερη διατριβή στην παραμυθολογία. Το 2011, της απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο τίτλος «Erasmus Student Ambassador of Greece». Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο της Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια: Μετάδοση αξιών σε ελληνικά φυλλάδια παραμυθιών (1870-1970) (στα γερμανικά), και το 2015 το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο The Routledge Modern Greek ReaderGreek Folktales for Learning Modern Greek. Τώρα ετοιμάζει το τρίτο της βιβλίο για τα λαϊκά βιβλία των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική. Η έρευνά της εστιάζει στον διάλογο της εθνολογίας με την ιστορία του βιβλίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διασπορά. Επίσης ασχολείται και με τη διδασκαλία ελληνικών ως ξένη γλώσσα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!