Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Διακόσμηση σπιτιού: Φέτος μπορείς να συνδυάσεις αρμονικά παλιά και νέα στοιχεία

Το φθινόπωρο ήρθε και τι πιο όμορφο από το να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου ώστε να αλλάξεις και τη διάθεση σου; Εδώ θα βρεις μικρές και οικονομικές συμβουλές, που θα σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σ’ έναν άλλο χώρο, χωρίς να έχεις κάνει τρομερά κοστοβόρες αλλαγές.

Πρώτα από όλα, μπορείς να σκεφτείς τι θέλεις να κρατήσεις και τι να αποσύρεις από τα διακοσμητικά στοιχεία και τα έπιπλα που κοσμούν το χώρο και έπειτα να κάνεις μια έρευνα αγοράς, για να δεις τι σε συμφέρει να επιλέξεις για να ανανεώσεις το σπίτι σου. Ένα από τα πιο συνηθισμένα trends είναι να συνδυάζουμε τα παλιά και τα καινούργια έπιπλα και στοιχεία του σπιτιού μαζί, δημιουργώντας ένα ανανεωμένο και αρμονικό σύνολο. Μια πολύ καλή ιδέα είναι, να μελετήσεις περιοδικά διακόσμησης εσωτερικών χώρων και να επισκεφτείς πολυκαταστήματα, που έχουν πολλές προτάσεις διακόσμησης, για να βρεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ και την αισθητική σου.

Σ’ αυτό το σημείο της διαδικασίας της αλλαγής, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς το δημιουργικό σου πνεύμα για να φτιάξεις έναν ομοιόμορφο χώρο που δεν θα μοιάζει σε καμία περίπτωση μπερδεμένος και αλλόκοτος. Μπορείς να συνδυάσεις τη μοντέρνα διακόσμηση με αρκετά στοιχεία vintage, όπως για παράδειγμα κάποιες αντίκες που θα βρεις σε παλαιοπωλεία και ιδιαίτερα υφάσματα, για τους καναπέδες. Σε αυτό το σημείο, μπορείς να κάνεις μια ομαλή μίξη με έργα τέχνης, όπως γλυπτά.

Σε περίπτωση που τελικά επιλέξεις να συνδυάσεις τα παλιά αντικείμενα και έπιπλα με κάποιες νέες προσθήκες, τότε φρόντισε να δημιουργήσει μικρές αντιθέσεις και όχι να τοποθετήσεις πολλά αντικείμενα σε διαφορετικά στυλ, που κατά πάσα πιθανότητα θα μπουκώσουν τον χώρο σου και δεν θα προσδώσουν κάτι παραπάνω. Μπορείς δηλαδή, να ταιριάξεις παλιά ξύλινα αντικείμενα με μοντέρνες πινελιές. Το σίγουρο είναι πως το σπίτι σου είναι προσωπική επιλογη και πρώτα πρέπει να αρέσει σ’ εσένα.

Ένας γενικός κανόνας που μπορείς να ακολουθήσεις, είναι να ξεκινήσεις με ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και το δάπεδο και να χρησιμοποιήσεις αρκετές στρώσεις με έντονα εμπριμέ για παράδειγμα στα σκεπάσματα και τα ριχτά ία. Στη συνέχεια, για να μαλακώσει η ατμόσφαιρα μπορείς να τον συμπληρώσεις με ουδέτερα χρώματα τους καναπέδες και τις καρέκλες. Τα έντονα μοτίβα θα ταιριάξουν μαγικά με τους κλιμακούμενους ουδέτερους τόνους.

Επίσης, για τους περισσότερους, η διαδικασία αλλαγής ταπετσαρίας, κουρτινών και υφασμάτων προκαλεί σύγχυση και αποτελεί μια κουραστική επιλογή. Και αυτό, γιατί, αποπροσανατολίζονται από τι πραγματικά επιθυμούν μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού. Για να μη προβείς σε άσκοπες αλλαγές, μπορείς να επιλέξεις pοsters για την διακόσμηση των τοίχων αντί για ένα έργο τέχνης που θα σου στοιχίσει περισσότερα χρήματα και δεν θα το χαρείς τόσο. Μπορείς να διαλέξεις Poster από μια μεγάλη ποικιλία με για τον τοίχο και να βρεις αυτό που λατρεύεις να βλέπεις κάθε μέρα και να σου φτιάχνει η διάθεση. Αναζήτησε μοτίβα και εικόνες που σε αντιπροσωπεύουν, με κάποιο λογότυπο, γνωμικό ή Moto και με αυτόν το τρόπο γίνεται πιο εύκολη και πιο γρήγορη η διακόσμηση.

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό μην υποκύψεις σε λάθος επιλογές που μπορεί να σου στοιχίσουν χρόνο και φυσικά χρήματα. Είτε έχεις μεγάλο ή μικρό σπίτι, εάν κάνεις λάθος χειρισμούς στη διακόσμηση, μπορεί να το αδικήσεις και εξαιτίας αυτού, να χάσει την αισθητική του.
Τα χρώματα, ο φωτισμός, οι κουρτίνες που θα τοποθετήσουμε, αλλά και η θέση που θα βάλουμε τα έπιπλά μας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Άλλωστε το σπίτι μας είναι χώρος χαλάρωσης, το καταφύγιο μας, μια όαση ξεκούρασης και ένας καθρέφτης της προσωπικότητάς μας.
Φρόντισε λοιπόν, ο χώρος σου να εκπέμπει τα προσωπικά σου στοιχεία, να αναδύει τη δική σου αίσθηση του στυλ και την αισθητική σου σε κάθε γωνιά του!

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!