Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Διεθνείς εμπειρίες για τρεις ξιφομάχους του Δαμοκλή Kέρκυρας

Με πλούσιες εμπειρίες και ικανοποιημένοι από την καλή τους εμφάνιση επέστρεψαν από την Γερμανία, οι τρεις αθλητές του Δαμοκλή Κέρκυρας, οι οποίοι συμμετείχαν στο ξίφος ασκήσεως του Cadet Circuit.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2022 είναι από τις πιο δυνατές σε παγκόσμιο επίπεδο για την κατηγορία U17. Την πρώτη ημέρα των αγώνων διεξήχθησαν τα ατομικά αγωνίσματα, αγοριών κοριτσιών στα οποία πήραν μέρος 537 ξιφομάχοι (267 αγόρια & 270κορίτσια), ενώ την δεύτερη ημέρα έγιναν τα ομαδικά (Εθνικών ομάδων), όπου αγωνίστηκαν 40 ομάδες στην κατηγορία κοριτσιών και 45 στην κατηγορία αγοριών από 17 χώρες του κόσμου (πολλές εθνικές αποστολές, όπως και η Ελλάδα αγωνίστηκαν με περισσότερες της μίας ομάδες).

Στα ατομικά αγωνίσματα ο Αβράμης Σγούρος πήρε την 242η θέση στα αγόρια, σημειώνοντας μία νίκη στις pools. Στα κορίτσια η Κατερίνα Προβατά κι αυτή με μία νίκη στις pools κατετάγη 223η, ενώ η Ελεονώρα Καββάδα με καλή εμφάνιση πήρε την 258η θέση της γενικής κατάταξης. Στα ομαδικά  των εφήβων ο Αβράμης Σγούρος, συμμετείχε στην ομάδα 2 της Ελλάδας, η οποία κατετάγη 41η. Στα ομαδικά Νεανίδων η Κατερίνα Προβατά συμμετείχε στην Ελληνική ομάδα Νο 4, η οποία πήρε την 37η θέση και η Ελεονώρα Καββάδα ήταν μέλος της Ελληνικής ομάδας Νο 3, που κατετάγη 38η στην Γενική κατάταξη. Μαζί με τους αθλητές του Δαμοκλή και ο προπονητής τους Στάθης Γεροσίδερης. 

Η διοίκηση του ΚΑΣ Δαμοκλή  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν γένει αγωνιστική παρουσία των αθλητών-τριών του, οι οποίοι απέκτησαν εμπειρία διεθνών αγώνων και μάλιστα εκπροσωπώντας τα ελληνικά εθνικά χρώματα. Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Συγχαίρει  όλους τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας αλλά και σε όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής ( αθλητές και προπονητές ) για την συνεργασία και το άριστο ομαδικό πνεύμα , την αλληλεγγύη, τους δεσμούς φιλίας, τον σεβασμό και τον έντιμο αγώνα”. 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!