Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Στις κατηγορίες σχεδιασμού ΣΕΓΑΣ τρεις Κερκυραίοι

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που θα ενταχθούν στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2023 συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (18/11/22).

Σε αυτές περιλαμβάνονται τρεις Κερκυραίοι : Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν), που έχει καταταγεί στην 2η Κατηγορία και την προεθνική Κ23 και οι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος) –Σπύρος Δουκατέλης (400μ) που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία Στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις, που αναδείχτηκαν ως αθλητές του Κερκυραϊκού Γ.Σ , σήμερα συνεχίζουν την αθλητική τους σταδιοδρομία σε άλλα σωματεία: η Σπυριδούλα Καρύδη με προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι και Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης τον οποίο προπονεί ο Δημήτρης Βασιλικός είναι αθλητές του ΑΟ Κάλλιστος Αθηνών, ενώ ο Σπύρος Δουκατέλης με προπονητή τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη έχει μεταγραφεί στον Γυμναστικό Σύλλογο “Ελ. Βενιζέλος” Χανίων.

Να σημειωθεί ότι στην προεθνική Κ23  συμπεριλαμβάνεται και η εξ Ιωαννίνων πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρας Παναγιώτα Δόση (ύψος) με προπονητή τον πατέρα της Θοδωρή Δόση.

Τα κριτήρια κατάταξης των Κερκυραίων αθλητών

Η Σπυριδούλα Καρύδη έχει καταταγεί στην 2η Κατηγορία Σχεδιασμού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται συνολικά εννέα αθλητές-τριες. Κριτήριο για την Κερκυραία πρωταθλήτρια ήταν η 2η θέση, που έχει καταλάβει στις δύο τελευταίες διοργανώσεις  του  Ευρωπαϊκού Κ23. Επίσης η ίδια έχει επιλεγεί και στην προεθνική ομάδα στίβου Κ23 (σε αυτήν περιλαμβάνονται συνολικά 51 αθλητές-τριες μεταξύ των οποίων & η Παναγιώτα Δόση στο ύψος).

Οι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης και Σπύρος Δουκατέλης περιλαμβάνονται μεταξύ των 70 συνολικά αθλητών-τριών της κατηγορίας Στήριξης. Ως κριτήριο κατάταξής τους σε αυτήν την κατηγορία ήταν η 43η θέση στο Ευρωπαϊκού ranking στο μήκος, για τον πρώτο και η 79η θέση στο Ευρωπαϊκό rankig των 400 μέτρων για τον δεύτερο.

Ο νέος σχεδιασμός

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ : Ο νέος σχεδιασμός αποτελείται από μία νέα κατηγορία την “Διακεκριμένη” στην οποία εντάσσονται αθλητές και αθλήτριες με υψηλές διακρίσεις. Το 2022 ήταν μια εξαιρετικά καλή σεζόν για τον ελληνικό στίβο και αυτό απεικονίζεται και από τα ονόματα πέντε αθλητών και αθλητριών στην διακεκριμένη κατηγορία και συνολικά των 62 στο σύνολο των πέντε βασικών κατηγοριών. Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, που θα πάει προς έγκριση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, περιλαμβάνει επίσης 70 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία Στήριξης και 51 στην προεθνική Κ23.  Με βάση τα νέα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού οι αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν τα κριτήρια συμμετοχής (όχι όσοι έλαβαν πρόσκληση) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εντάσσονται αυτόματα στην τρίτη κατηγορία, ενώ στην κατηγορία στήριξης μπαίνουν όσοι ήταν στην πρώτη 100αδα των αγωνισμάτων τους στο ευρωπαϊκό ranking. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στις κατηγορίες του σχεδιασμού είναι οι αθλητές – τριες να συνεχίζουν να γυμνάζονται και τη συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιά. Οι αθλητές – τριες αλλά και οι προπονητές – τριες τους  θα συμμετέχουν στο σύστημα οικονομικής επιβράβευσης (Point System) , είτε είναι συνεργάτες της Ομοσπονδίας, είτε σωματειακοί, είτε προσωπικοί προπονητές. Ανάλογα με τις διακρίσεις  των αθλητών τους θα λαμβάνουν και αυτοί  την οικονομική επιβράβευση, εφόσον βέβαια διαθέτουν όλα τα εκ του νόμου προσόντα και δεν εμπίπτουν στα κολλήματα περί Doping και αποδέχονται πλήρως τον κανονισμό λειτουργίας, υψηλού αθλητισμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θυμίζουμε πως οι νικητές σε ατομικά αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που δεν πληρούν τα κριτήρια για ένταξη σε κάποια από τις κατηγορίες, θα λάβουν ως πριμ ενίσχυσης το ποσό των 1.000 ευρώ.

 ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Οι παροχές για τους αθλητές των κατηγοριών ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, Α, Β, Γ, Δ και Στήριξης είναι:

  • Οδοιπορικά κάθε μήνα (μόνο για τις κατηγορίες ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, Α, Β, Γ, και Δ).
  • Κάλυψη του συνόλου ή μέρους του κόστους προπονητικών αναγκών.
  • Κατά περίπτωση κάλυψη, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της ΕΠ.Υ.Α. και του Ε.Σ.Α.Σ., άλλων αναγκών (Ακαδημαϊκές- Βιοποριστικές- Ιατρικές κλπ).
  • Διαμονή στα κέντρα υψηλού αθλητισμού σε Ξενώνες με βάση τη διαθεσιμότητα σε δωμάτια, τη μόνιμη κατοικία, καθώς και την ηλικία τους (εκτός ειδικών περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 25 έτη). Τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει το Δ.Σ μετά από αιτιολογημένη πρόταση της ΕΠ.Υ.Α. και του Ε.Σ.Α.Σ.
  • Εκπαιδευτικές υποτροφίες.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Επιστημονικής υποστήριξης του ΣΕΓΑΣ με την συνέργεια του Metropolitan καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων, (βιοχημικές-εργομετρικές-ιατρικές εξετάσεις, διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και προπονητική καθοδήγηση μέσω των συντονιστών).
  • Ιατρική και φυσιοθεραπευτική υποστήριξη στα τρία κέντρα υψηλού αθλητισμού (ΟΑΚΑ-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ-ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ) , ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο από τον Υπεύθυνο της Ιατρικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, και εγκριθεί από την ΕΠ.Υ.Α. και το Δ.Σ.
  • Συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις
  • Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού
  • Συμμετοχή στα συστήματα οικονομικής επιβράβευσης ( Point System) που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!