Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Ντάμπλ μεταλλίων του Solar Karate  στο Πανελλήνιο “Brazilian jiu-jitsu”

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Brazilian jiu-jitsu no Gi.

Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο “Γ.Στεφανόπουλος” δήμου Περιστερίου Αττικής. Σε αυτούς πήραν μέρος δύο αθλητές του κερκυραϊκού σωματείου “SOLAR KARATE”, οι οποίοι μάλιστα διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα ο Σάκης Μπουδουρίδης αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία του Master 4 white κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και η Στέλλα  Βασιλειάδου ήρθε  δεύτερη στη κατηγορία της Female white adults κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Για την επιτυχία των αθλητών του, το κερκυραϊκό σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Συγχαρητήρια στους δύο αθλητές μας,αλλά και στον προπονητή τους Σπύρο Λαμπουρα για την μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά που κάνει. Το κερκυραϊκό Brazilian Jiu Jitsu δίνει πλέον το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος”.

 

Τι είναι το  Brazilian jiu-jitsu

Βραζιλιάνικο μαχητικό άθλημα (πολεμική τέχνη) το οποίο εξειδικεύεται στην πάλη εδάφους. Η ιστορία του Bραζιλιάνικου Zίου Zίτσου (θα το ακούσετε περισσότερο έτσι παρά με τη –σωστότερη– ιαπωνική προφορά «τζουτζούτσου»), μπορεί να συνοψιστεί μέσα σε δύο λέξεις: «οικογένεια Γκρέισι». Οι Βραζιλιάνοι αδελφοί Κάρλος και Χέλιο Γκρέισι έγιναν, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μαθητές του Ιάπωνα Μιτσούο Μαέντα (μαθητής του ιδρυτή του Τζούντο, Τζίγκορο Κάνο), ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα τους για να διδάξει εκεί Τζούντο. Οι αδελφοί Γκρέισι τροποποίησαν τις τεχνικές του Τζούντο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις τεχνικές εδάφους και άρχισαν να δίνουν ελεύθερους αγώνες ώστε να εξελίξουν την τέχνη τους περισσότερο.

Η σημαντική άνοδος του συστήματος έγινε στη δεκαετία του 1990, όταν ο Χόριον Γκρέισι, γιος του Χέλιο, μετανάστευσε στις Η.Π.Α. και καθιέρωσε τη διοργάνωση Απόλυτο Πρωτάθλημα Πάλης (Ultimate Fighting Championship –U.F.C.) στο οποίο αθλητές από διάφορα στιλ αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον για την επικράτηση του καλύτερου (αθλητή και στιλ). Εκεί διέπρεψε ο αδελφός του Χόριον, Χόις και τα ΜΜΕ έκαναν το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου γνωστό σε όλον τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου δίνει έμφαση περισσότερο στις τεχνικές εδάφους και λιγότερο στις ανατροπές, σε αντίθεση με το Τζούντο. Επίσης, δίνει σημασία στην προπόνηση με ή χωρίς το παραδοσιακό ένδυμα και στην εξάσκηση για αγώνες Mixed Fight (MMA, Αγώνες χωρίς ή ελάχιστους όρους). Οι ασκούμενοι στο σύστημα, εκτός από την αγωνιστική προπόνηση, ασκούνται με βάση πραγματικές καταστάσεις τις οποίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, ο πρωταρχικός σκοπός του δημιουργού ήταν η αυτοάμυνα.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!