Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ελληνική Λύση: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο Κέρκυρας, με ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα ιδρύματα

Ερώτηση στη βουλή υπέβαλε η βουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου με θέμα τις μαζικές παραιτήσεις των γιατρών από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας καθώς και τη μεταφορά Αθηνών σε άλλα νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Της:                Μαρίας Αθανασίου , Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:          «Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο Κέρκυρας, με ασθενείς να μεταφέρονται σεάλλα ιδρύματα»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε, συνεχίζονται οι παραιτήσεις ιατρών από το νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωναμε άρθρο της ιστοσελίδας του Διαδικτύου «corfutvnews.gr», της 2-11- 2022, οι ανωτέρω ιατροί βρίσκονται στα όρια τους, με 6 παραιτήσεις να έχουν ήδη κατατεθεί, το τελευταίο δίμηνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ακόμα δυο γιατροί βρίσκονται στα όρια τους, με το ενδεχόμενο της παραίτησής τους να μένει ανοιχτό, αν η κατάσταση δεν διορθωθεί σύντομα

Στα παραπάνω πλαίσια, έχουν ήδη προηγηθεί οι παραιτήσεις παθολόγων, του καρδιολόγου/διευθυντή καιενός ακόμα καρδιολόγου. Παράλληλα, συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς οι διακομιδές ασθενών τουνοσοκομείου της Κέρκυρας σε άλλα νοσοκομεία γειτονικών περιοχών, ενώ, το ΕΚΑΒ και το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος μεταφέρουν δύο ή τρεις ασθενείς την ημέρα, κάθε μέρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι τα αίτια των παραπάνω αναφερόμενων διαδοχικών παραιτήσεων των ιατρών του Νοσοκομείουτης Κέρκυρας;
  2. Προτίθεσθε να διορθώσετε, άμεσα, τον ως άνω μείζονα εργασιακό αποδεκατισμό από ιατρούς, πουαντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κέρκυρας; Αν ναι, με ποιους τρόπους;
  3. Προτίθεσθενα   προβείτε   σε   τοποθετήσεις   ιατρών   καταλλήλων   ειδικοτήτων   στο νοσοκομείο της Κέρκυρας;

Η ερωτώσα Βουλευτής Μαρία Αθανασίου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!