Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Φίλων Σχολείου Φυλακών η Μ. Φαραντούρη

Στην Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν και εκλογές, με την Κατίνα Βλάχου να εκλέγεται πρόεδρος.

Με την έγκριση του απολογισμού για το πρώτο δεκάμηνο του 2022, την έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα (Σχολικό έτος 2022 – 2023) και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, η Δ΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» .

Επίσης στην ίδια συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα, η απόφαση του Δ.Σ. να ανακηρύξει τη Μαρία Φαραντούρη, ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου, για την έμπρακτη και ηθική στήριξή της στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας.
Όσον αφορά στον απολογισμό, επισημάνθηκε ότι σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος παρείχε κάθε δυνατή υλικοτεχνική και ηθική στήριξη στη λειτουργία, αλλά και σε όλες τις δράσεις που διοργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρας εντός και εκτός των Φυλακών, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, ή πρωτοβουλίες όπως:
1. Μαθήματα σκακιού(Σκακιστικός Όμιλος Κέρκυρας)
2. Πρόγραμμα Ελληνομάθειας (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων)
3. Μουσικοθεραπεία
4. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ» Σεμινάριο προς Διδάσκοντες και Σωφρονιστικούς υπαλλήλους. (Καλλιόπη Δημητρούλη νομικός, Med., εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Όλγα Θέμελη
αναπληρώτρια καθηγήτρια δικαστικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου)
5. «Ο Καραγκιόζης στο Πανοπτικόν», παράσταση θεάτρου σκιών βασισμένη σε κείμενα μαθητών του Σχολείου (Ομάδα Koum Kou Art)
6. Παρουσίαση σπάνιων ηχογραφήσεων παραδοσιακών τραγουδιών από Ήπειρο και Αλβανία (Christofer King Μουσικολόγος)
7. Θεατρική Παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη. (Νεκταρία Ιωάννου & Ιωάννα Χαρτοφύλακα Εκπαιδεύτριες)
8. «Λίγες μείνανε». Μουσική Παράσταση στο Παλαιό Φρούριο με Σωφρονιστικούς υπαλλήλους, Μαθητές & Εκπαιδευτικούς
9. Προβολή του οπτικοακουστικού φιλμ “Λίγες Μείνανε” της Νικολέτας Γεωργαντζά στο Δημοτικό Θέατρο, με επιχορήγηση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
10. Δράση “Κι αν ήσουν εσύ” εντός και εκτός των Φυλακών, με Σωφρονιστικούς, Μαθητές και τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, με επιχορήγηση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
11. Συμμετοχή του Σχολείου Φυλακών στο Παγκόσμιο Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα Σκάκι στις Φυλακές, εκπροσωπώντας της Ελλάδα.
Στον προγραμματισμό για το τρέχον σχολικό έτος, αποφασίστηκε μια σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων:
1. Έκδοση Ημερολογίου 2023
2. Μουσειακό Πρόγραμμα “Μουσειακοί Ψίθυροι” (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)
3. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Θυμός” (Καλλιτεχνική ομάδα ΟΚΚΟ)
4. Βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση των μαθητών στον χώρο του σχολείου με τον συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του “Το χιόνι των Αγράφων” και αντικείμενο το φαινόμενο του εμφύλιου σπαραγμού σε όλες τις χώρες και παραδόσεις.
5. Θεατρική Performance των μαθητών με τίτλο: “Ο λόγος του Ντομένικο”, βασισμένη στο κινηματογραφικό έργο του Α. Ταρκόφσκι “Νοσταλγία”.
6. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο χώρο του Σχολείου.
7. Έκδοση Λευκώματος ιστορικής και αρχειακής έρευνας με αντικείμενο την φυλακή Πανοπτικόν της Κέρκυρας. Το πόνημα θα αποτελέσει την πρώτη εκδοτική παραγωγή του Συλλόγου.
8. Εργασίες συντήρησης του κτιρίου του Σχολείου (επεμβάσεις στις κόγχες των παραθύρων για την καταπολέμηση της υγρασίας – συντονισμός προσπαθειών για την απολύτως αναγκαία αντικατάσταση των ξύλινων παραθύρων).
9. Δημιουργία Ψηφιακής Πύλης Σχολείου Φυλακών (ιστοσελίδα σχολείου προσαρμοσμένη στο ιδιαίτερο κανονιστικό περιβάλλον του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης, στην οποία θα φιλοξενούνται ταξινομημένες οι εκδηλώσεις του σχολείου εντός και εκτός φυλακών)
Όσον αφορά στο οικονομικό κόστος των δράσεων που προγραμματίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, προβλέπεται να καλυφθεί από τα έσοδα της διάθεσης του Ημερολογίου 2023, τις συνδρομές των μελών, καθώς και από χορηγίες φορέων, ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ειδικότερα, τα λειτουργικά έξοδα του ΣΔΕ που ανέρχονται σε 3700 ευρώ για την τρέχουσα σχολική χρονιά, έχουν ήδη καλυφθεί από χορηγία του Ομίλου Eurobank.
Τέλος η Γενική Συνέλευση προχώρησε στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, το οποίο ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Κατίνα Βλάχου, Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Σκορδίλης, Γενικός Γραμματέας: Βαγγέλης Γκαλάς, Ταμίας: Ελένη Κάτσαρου, Τακτικό μέλος: Παναγιώτης Παναγιώτου, Αναπληρωματικά μέλη: Παπαναστασίου Αγγελική, Αλεξάνδρα Ρουβά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!