Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για διαφάνεια κατά τον υπολογισμό των κενών στην εκπαίδευση

Να διασφαλιστεί η διαφάνεια στον υπολογισμό των οργανικών κενών των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ζητούν από την υπουργό Παιδείας 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Αν.Τομεάρχη Παιδείας Μερόπης Τζούφη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι είναι αναγκαία η διασφάλιση μιας αδιάβλητης και αντικειμενικής διαδικασίας υπολογισμού των κενών στην εκπαίδευση, στην οποία δεν θα χωρά αυθαίρετη ανατροπή των υφιστάμενων αναλογιών. Τέλος, ζητούν εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας για τη διαδικασία υπολογισμού των οργανικών κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Στο πρόσφατο υπόμνημά τους οι Αναπληρωτές Φυσικοί ΠΕ04.01 εγείρουν ζήτημα σχετικά με την αναλογία προσλήψεων μεταξύ ειδικοτήτων του οικείου κλάδου. Το προκείμενο, όμως, ζήτημα δεν αιφνιδιάζει, αντίθετα ανακινεί τη δυσπιστία και τη δριμεία κριτική του εκπαιδευτικού κόσμου που αφορμάται από τις πράξεις πολιτικού ολοκληρωτισμού και αδιαφάνειας στις οποίες επιδίδεται η παρούσα  ηγεσία του υπουργείου παιδείας.

Ενδεικτικά, η υπουργός παιδείας νομοθέτησε το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 και αγνοώντας την έντονη αποδοκιμασία του εκπαιδευτικού κλάδου, η οποία εκφράστηκε με την αποχή – ρεκόρ, άνω του 90%, από τις ηλεκτρονικές εκλογές, συγκροτεί τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την συμμετοχή αιρετών που προέκυψαν από δημοκρατικές διαδικασίες. Με τον τρόπο αυτό υπονόμευσε τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με την ουσιαστική έλλειψη ελέγχου από τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Άλλωστε το κλίμα δυσπιστίας εντείνεται και από το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ, αν και έχει ζητήσει αρμοδίως στις 22/3/21, πριν την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων,  τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Επειδή είναι αναγκαία η διασφάλιση μιας αδιάβλητης και αντικειμενικής διαδικασίας υπολογισμού των κενών, στην οποία δεν θα χωρά αυθαίρετη ανατροπή των υφιστάμενων αναλογιών.

Επειδή οι διορισμοί και οι προσλήψεις πρέπει να διενεργούνται βάσει αντικειμενικής και αδιάβλητης διαδικασίας υπολογισμού των κενών.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Βάσει ποιας διαδικασίας υπολογίστηκαν τα οργανικά κενά;
  2. Διασφαλίστηκε η πλήρης διαφάνεια στον υπολογισμό των οργανικών κενών των επιμέρους ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Αν ναι, με ποιο τρόπο;

1https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/170205_ypomnima-shetika-me-tis-proslipseis-anapliroton-kathigiton-kladoy-pe0401

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μερόπη Τζούφη

Φίλης Νικόλαος

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Θεοδώρα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Ζεϊμπεκ Χουσεϊν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κασιμάτη Νίνα

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

ΜεΪκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραϊτης Αθανάσιος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πούλου  Παναγιού

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!