Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για ενίσχυση αγροτών

Με ερώτησή τους 46 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη και της Αν. Τομεάρχη Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου ζητούν να ενταχθούν και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στο πρόγραμμα επιστρεπτέας ενίσχυσης από το οποίο αδικαιολόγητα έχουν αποκλειστεί, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Μετά τον πολύ πρόσφατο αποκλεισμό των πολλών κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών από την κορωνοενίσχυση, ήρθε για όλους τους μικρούς αγρότες της χώρας μας, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία και που ανήκουν στην κατηγορία των αγροτών ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., η στέρηση της ανάσας ρευστότητας από την επιστρεπτέα ενίσχυση. Πρόκειται για ένα ακόμη προκλητικότατο αποκλεισμό, λες και για τους μικρούς επαγγελματίες αγρότες της χώρας μας δεν τρέχουν τα έξοδα των καλλιεργητικών αναγκών ενώ ταυτόχρονα πλήττονται σκληρά από την πανδημία και το 2o lockdown.
Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στις εθνικές της πολιτικές επιλογές και στις δράσεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας τον Νόμο του Ισχυρού. Με αυτά τα πολλαπλά δείγματα ταξικής πολιτικής, η πλειοψηφία των αγροτών θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ και για τα κρίσιμα θέματα της νέας ΚΑΠ που την αφορούν και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ στη διαπραγμάτευση.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!