Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Παραίτηση Α. Διαβάτη από το Μουσείο Αχιλλείου

Την παραίτηση του υπέβαλε ο προϊστάμενος του μουσείου Αχιλλείου Αναστάσιος Διαβάτης στην ΕΤΑΔ, για λόγους υγείας, όπως αναφέρει σχετικά στην παραίτηση του. Ο κ. Διαβάτης θα συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του έως τις 31 Αυγούστου 2023.

 

Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ

Με λύπη σας γνωστοποιούμε την παραίτηση του Αναστασίου Διαβάτη από την θέση του Προϊσταμένου της Επιχειρηματικής Μονάδας “Μουσείο Αχίλλειο” την οποία κατέχει από 13 Μαρτίου 2020.

Ο κ. Διαβάτης παραιτείται για λόγους υγείας και η ισχύς της παραίτησής του αρχίζει από 31 Αυγούστου 2023.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Νέο ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων τον Ιούνιο

 

Ο κ. Διαβάτης από την την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του,  παρότι σχεδόν συνέπεσε με την πανδημία covid 2019, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στο Αχίλλειο.

Συσπειρώνοντας μια ομάδα άξιων στελεχών, με όραμα, σεβασμό για το Μνημείο και την ιστορία του, ανέδειξε χώρους όπως το δάσος του Αχίλλειου, φρόντισε όλους τους επισκέψιμους χώρους, αναδιοργάνωσε τη λειτουργία του και καθιέρωσε ένα ετήσιο θερινό πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο επανατοποθέτηση το Αχίλλειο ως ένα σημαντικό πολιτιστικό τοπόσημο της Κέρκυρας αλλά και όλης τςη χώρας.

Παράλληλα, με σειρά επαφών του στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο Εξωτερικό, αναβάθμισε τη θέση του Αχίλλειους διαμορφώνοντας συνεργασίες με σημαντικά μουσεία της Ευρώπης. Η αγάπη του για την Κέρκυρα και το Αχίλλειο και ο σεβασμός στην ιστορία και τη μουσική παράδοση του νησιού προσδιόριζαν τις επιλογές του.

Ο κ. Διαβάτης θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του έως τις 31/08, ημερομηνία της οριστικής του αποχώρησης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!