Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΕΣΥΝ Κέρκυρας: Κάτω τα «ξερά» σας από τον «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»

Το παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ καταγγέλλει τη νέα απόπειρα υπονόμευσης του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 27/10 με την προφορική ανακοίνωση του διευθυντή του ψυχιατρικού τομέατου Νοσοκομείου κ. Χαβιάρα στον επιστημονικό υπεύθυνο της μονάδας κ. Μιχαλαρέα ότι παύεται από τα καθήκοντά του. Στην ανακοίνωσή του ο διευθυντής ανέφερε στον κ. Μιχαλαρέα πως η παύση γίνεται μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου και ότι η απόφαση θα του δοθεί γραπτά τη Δευτέρα.  

ΔΙΑΠΛΟΥΣ … ΖΩΗΣ

 Ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στο πλαίσιο του Γενικού Νοσοκομείου με την πρωτοβουλία και την προσφορά μελών του στελεχικού του δυναμικού. Ο κ. Μιχαλαρέας διαθέτοντας πλούσιο επιστημονικό υπόβαθρο και εμπειρία στα θέματα των εξαρτήσεων και έχοντας διατελέσει ανάμεσα στα άλλα στέλεχος στο «18 ΑΝΩ» και πρόεδρος του «Εθνικού ΣΥμβουλίου κατά των Ναρκωτικών» υπήρξε από την αρχή “ψυχή” της προσπάθειας.

 Τα τελευταία 10 χρόνια η μονάδα προσφέρει ένα τεράστιο έργο ζωής παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες σε εκατοντάδες νέους και οικογένειες στο επίπεδο της συμβουλευτικής και της θεραπείας οι οποίοι δεν χρειάζονται πια να μεταναστεύουν ιατρικά σε άλλα μέρη ή. Τα ποσοστά απεξάρτησηςθεραπευόμενων είναι εντυπωσιακά ενώ λειτουργούν δομές στις φυλακές και στη βόρεια Κέρκυρα.

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»

 Ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» είναι μια μεγάλη κατάκτηση του λαού της Κέρκυρας και “παιδί” ενός αγώνα εκατοντάδων φορέων. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε το 2004 με κεντρικό αίτημα τη δημιουργία στεγνού προγράμματος απεξάρτησης στη νησί μας.  

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 Η επίθεση στον «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» δεν μας εκπλήσσει:

Το αίτημα δημιουργίας του υπονομεύθηκε πολύπλευρα από όλες τις κυβερνήσεις επί 15 χρόνια με τις εχθρικές στη δημόσια υγεία πολιτικές τους! ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησαν όλα τα μέσα εμπαιγμού.
Η λειτουργία του δεν στηρίχθηκε με προσωπικό και χρηματοδότηση από καμία κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή.
Ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» ως φιλοσοφία προγράμματος (στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης) πάει κόντρα στις κυρίαρχες πολιτικές στο ζήτημα των ναρκωτικών που είναι τα προγράμματα υποκατάστατων, η δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης, η αποποινικοποίηση ουσιών, ο διαχωρισμός σε λεγόμενα «σκληρά» και «μαλακά», ηιδιωτικοποίηση της θεραπείας.  

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

 Το παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ απαιτεί να αρθεί η απόφαση παύσης καθηκόντων σε βάρος του κ. Μιχαλαρέα, να ληφθούν μέτρα στήριξης του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και να σταματήσουν οι πολύπλευρες υπονομεύσεις του.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ                 ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!