Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΕΠ Κέρκυρας για την επέτειο των 42 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΕΠ Κέρκυρας (πρωην ΝΟΔΕ) για την 42η επέτειο από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

 

Η ανακοίνωση

 

Μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 42 χρόνια, ο ιστορικός ηγέτης της «Νεας Δημοκρατίας» Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος, υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία όλων των ηγετών της Ευρώπης, την συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, πρόδρομο σχήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η μέρα αυτή ήρθε μετά από τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Λαού και των Κυβερνήσεων Καραμανλή πριν και μετά την 7ετη Χούντα, αφού αποτέλεσε τον αμετακίνητο στόχο τους. 

Σημειώνουμε ότι η σύνδεση με την ΕΟΚ έγινε εν μέσω τεράστιων αντιδράσεων από το τότε ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. 

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ευρώπη ίσως δεν πέτυχε απόλυτα την ολοκλήρωση της, ότι μαστίζεται συχνά από γραφειοκρατία και δυσκινησία, ότι ενίοτε δεν έχει ενιαία και σαφή εσωτερική και εξωτερική πολιτική, όμως ένα είναι το σίγουρο, ότι αποτέλεσε και αποτελεί το ασφαλές λιμάνι μας. 

Στόχος μένει σήμερα το όραμα μιας Ευρώπης ολοκληρωμένης, με κοινό στρατό, κοινή αμυντική πολιτική, κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή κοινωνική πολιτική, Σύνταγμα, ευέλικτα όργανα διακυβέρνησης και γνήσιο νομοθετικό σώμα. 

Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος. Αλλά να τιμάμε την πρωτοβουλία και τη μνήμη τους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!