Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Η Εθνική Κρίκετ σε Φινλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική Ελληνική  ομάδα κρίκετ αναχωρεί αεροπορικώς αύριο το μεσημέρι από Κέρκυρα για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το  Ελσίνκι, προκειμένου να πάρει μέρος  στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου κρίκετ 2024, το οποίο  θα φιλοξενηθεί στις Δυτικές Ινδίες και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Στόχος της Ελληνικής ομάδας είναι μία καλή εμφάνιση, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι της είναι ισχυροί και η πρόκριση φαντάζει δύσκολη.

 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρχηγός Αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ ΚΑΤΣΩΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ με συνοδούς τoυς ΓΟΥΣΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ– ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ & την team manager της ΕΛΟΚ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ. 

Το ρόστερ της ομάδας: ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ)-ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΖΩΤΟΣ ΘΩΜΑΣ- ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΜΠΟΓΔΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΚΑΡΒΕΛΑΣ -ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΜΠΑΡΔΗΣ ΗΛΙΑΣ -ASLAM MOHAMMAD- POPALZAE ALI ABDULLA- AMARPREET SINGH MEHMI-ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ-  – ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΜΑΓΓΑΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΙΚΤΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ).

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η Τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου  Παγκόσμιο 2024 έχει προγραμματιστεί  να διεξαχθεί τον Ιούνιο 2024 σε δύο χώρες στις Δ.Ινδίες και Η.Π.Α. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος είκοσι ομάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι οι εθνικές ομάδες των χωρών, που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο κύπελλο. Οι άλλες επτά ή οκτώ, θα προκύψουν από την κατάταξη των ομάδων ( 1-7  θέσεις της φετινής διοργάνωσης του Παγκοσμίου κυπέλλου, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αυστραλία). Από τους προκριματικούς αγώνες  Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας προκρίνονται από κάθε γεωγραφική ζώνη δύο ομάδες, & από τους προκριματικούς Αμερικής, Ανατολικής Ασίας-Ωκεανίας από κάθε ζώνη μία ομάδα. Τέλος  από την κατάταξη των εθνικών ομάδων στο ICC rankings θα πάρουν το εισιτήριο πρόκρισης οι τρεις πρώτες ομάδες.

 

 

ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Στην προκριματική φάση της Ευρωπαϊκής Ζώνης  για το Παγκόσμιο κύπελλο κρίκετ 2024 συμμετέχουν 28 Εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους. Κάθε όμιλος είναι χωρισμένος σε δύο υποομίλους. Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει στον Α΄υποόμιλο του Α΄ομίλου μαζί με Ιταλία-Σουηδία-Φιλανδία & Κροατία. Στον Β΄υποόμιλο του Α΄ομίλου συμμετέχουν Ρουμανία- Νήσος of Man-Κύπρος-Τουρκία & Σερβία. Οι άλλοι όμιλοι είναι διαμορφωμένοι ως εξής: Β ΟΜΙΛΟΣ: A΄υποόμιλος: Αυστρία-Βουλγαρία-Γκέρσνεϊ-Λουξεμβούργο-Σλοβενία. Β΄υποόμιλος: Τσεχία-Εσθονία-Γαλλία-Νορβηγία-Ελβετία. Οι αγώνες των δύο αυτών ομίλων θα διεξαχθούν στην Φιλανδία:  Aπό 12-19 Ιουλίου (Α΄ Ομιλος) & από 24 – 31 Ιουλίου (Β΄Ομιλος). Οι δύο πρώτες της βαθμολογίας κάθε υποομίλου παίρνουν τα εισιτήρια για τα play off .

Οι δύο πρώτες ομάδες των play off Α και Β ομίλου, μαζί με την Δανία, που ήδη έχει αναδειχτεί πρώτη στον Γ΄όμιλο και την Γερμανία (ως περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης) θα συμμετάσχουν στην τελική φάση των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης (FINAL 4) για να αναδειχτούν οι δύο Εθνικές ομάδες, που θα πάρουν τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ 2024.

Προς ενημέρωση να αναφέρουμε ότι οι αγώνες του Γ΄Ομίλου της Ευρωπαϊκής Ζώνης  διεξήχθησαν από 28 Ιουνίου μέχρι και 4 Ιουλίου 2022 στο Βέλγιο και συμμετείχαν  οι εξής Εθνικές ομάδες: Α΄υποόμιλος: Βέλγιο-Δανία-Γιβραλτάρ-Ουγγαρία & Β΄υποόμιλος: Ισραήλ-Μάλτα-Πορτογαλία-Ισπανία. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Δανία με δεύτερη την Πορτογαλία, τρίτο το Βέλγιο και τέταρτη την Ισπανία.  Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα Τ20 (δηλαδή αγώνας με 20 όβερ για κάθε ομάδα).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

10/7/2022        ΑΦΙΞΗ 17.30 ΕΛΣΙΝΚΙ

11/7/2022        ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ- ΜΕETINGS

 

ΑΓΩΝΕΣ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ

12/7/2022        ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ                               11:00 Tikkurila Cricket Ground

15/7/2022        EΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ                            16:00 Tikkurila Cricket Ground

16/7/2022        ΕΛΛΑΔΑ-ΦΙΛΑΝΔΙΑ                          11:00 Κerava National Cricket Ground

18/7/2022        ΣΟΥΗΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ                           11:00 Tikkurila Cricket Ground

 

Β΄ΦΑΣΗ

19/7/2022        4ος Α΄υποομίλου  -4ος Β΄υποομίλου     11:00 Tikkurila Cricket Ground

19/7/2022        2ος Α΄υποομίλου- 2ος Β΄υποομίλου      11:00 Κerava National Cricket Ground

19/7/2022        3ος Α΄υποομίλου-3ος Β΄υποομίλου       16:00 Tikkurila Cricket Ground

 

ΤΕΛΙΚΟΣΑ΄ΟΜΙΛΟΥ

19/7/2022        1ος  Α΄υποομίλου -1ος Β΄υποομίλου16:00 Κerava National Cricket Ground

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!