Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Δύο Κερκυραίοι στην Εθνική ομάδα μπάσκετ

Δύο κερκυραίοι μπασκετμπολίστες κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, που θα πάρει μέρος στους δύο αγώνες της προκριματικής φάσης για το Ευρωμπάσκετ 2022, που θα διεξαχθούν στο Σεράγεβο.
Πρόκειται για τον φόργουορντ της ΑΕΚ Λίνο Χρυσικόπουλο και τον σέντερ του Περιστερίου Γάιο Σκορδίλη. Στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες του Η΄ ομίλου για αυτό το «παράθυρο», με το καθεστώς της «φούσκας» και οι υποχρεώσεις της Εθνικής είναι στις 27/11 (19.00) με αντίπαλο τη Λετονία και στις 29/11 (19.00) με τη Βουλγαρία.
Η προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022
Στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ, που λόγω πανδημίας μετατέθηκε για το 2022, συμμετέχουν 32 Εθνικές ομάδες χωρισμένες ανά τέσσερις σε οκτώ ομίλους. Η Ελλάδα μετέχει στον Η’ όμιλο μαζί με Βοσνία, Λετονία & Βουλγαρία. Η αυλαία της προκριματικής φάσης άνοιξε το περασμένο Φεβρουάριο και η Ελλάδα στους δύο πρώτους αγώνες πέτυχε ισάριθμες νίκες, εντός έδρας επί της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας επί της Βοσνίας με 70-65. Στην τελική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου
Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 2-0
2. Βοσνία 1-1
3. Βουλγαρία 1-1
4. Λετονία 0-2
Το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος
Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανακοίνωσε τους 14 παίκτες, που θα αγωνιστούν στο Σεράγεβο: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ). Από τη λίστα απουσιάζουν παίκτες που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ΓΑΙΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1987. Έχει ύψος 2.08 και αγωνίζεται ως σέντερ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2005 σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα του Ηρακλή και την επόμενη χρονιά του μεταγράφηκε στον Άρη, όπου έμεινε μέχρι το 2011, οπότε αποκτήθηκε από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Το 2012 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε το ντάμπλ. Την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στον Πανιώνιο και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Πάτρας. Το 2015 φόρεσε τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου, όπου έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, με τον Γάιο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ. Το 2017 πήρε μεταγραφή για το Περιστέρι, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Διεθνής με την Εθνική U18 και την Εθνική Ανδρών.

ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε το 1992 στην Κέρκυρα. Έχει ύψος 2.08 και αγωνίζεται ως σμολ και πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Φαίακα Κέρκυρας. Το 2008 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2011, μεταγράφηκε στην ιταλική Παλακανέστρο Μπιέλα. Το 2013 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ. Ακολούθησε η θητεία του για δύο χρόνια στον ΚΑΟΔ, ενώ το 2015 υπέγραψε με τη Νέα Κηφισιά και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Το 2019 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, όπου αγωνίζεται σήμερα. Διεθνής με τις Εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και Ανδρών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!