Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η Κάτια Σαβάλιο Πανελληνιονίκης ξιφασκίας στο ομαδικό Νεανίδων

Η κερκυραία  Κάτια Σαβάλιο κατέκτησε  την Κυριακή (23/1/22) το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Νεανίδων ξίφους ασκήσεως, που διεξήχθη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας.

Η νεαρή ξιφομάχος αγωνίστηκε με την ομάδα του Αιγάλεω, της οποίας είναι μέλος απο το 2018. Να σημειωθεί ότι η κερκυραία πρωταθλήτρια με την ίδια ομάδα είχε αναδειχτεί το περασμένο καλοκαίρι και κυπελλούχος Ελλάδας στο ομαδικό Νεανίδων. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως Εφήβων-Νεανίδων διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/1/22) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Το Σάββατο διεξήχθησαν τα ατομικά αγωνίσματα, όπου η Κάτια Σαβάλιο κατέκτησε την 19η θέση στην κατηγορία Νεανίδων, ανάμεσα σε 46 αθλήτριες, που πήραν μέρος στο αγώνισμα. Την Κυριακή αγωνίστηκε με την ομάδα του Αιγάλεω στο ομαδικό Νεανίδων, κατακτώντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε επτά ομάδες, που πήραν μέρος στο ομαδικό ξίφους ασκήσεως Νεανίδων.

Την πανελληνιονίκη ομάδα του Αιγάλεω συγκρότησαν οι αθλήτριες: ΛΑΪΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΥΡΣΙΝΗ- ΣΑΒΑΛΙΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΡΕΓΓΙΝΑ & ΜΠΑΛΛΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Κάτια Σαβάλιο γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 2005. Ξεκίνησε το άθλημα της ξιφασκίας το 2017 στον Δαμοκλή Κέρκυρας και την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για το Αιγάλεω. Με την ομάδα του Αιγάλεω το περασμένο καλοκαίρι είχε αναδειχτεί κυπελλούχος Ελλάδας, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο μετείχε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Νεανίδων, όπου στον Α΄γύρο πέτυχε τρεις νίκες και προκρίθηκε στον Β΄, όπου τελικά ηττήθηκε απο την Γερμανίδα αντίπαλό της. Να σημειωθεί ότι είναι αδελφή του επίσης εξαίρετου αθλητή ξιφασκίας Μάριο Σαβάλιο, ο οποίος με τα χρώματα του Δαμοκλή Κέρκυρας είχε  διακριθεί σε πολλούς αγώνες κυρίως ηλιακών πρωταθλημάτων.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!