Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η Κων/να Ρωμαίου στους αγώνες BIG 12 των ΗΠΑ

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα του Kansas State Univercity, που θα πάρει μέρος στους ετήσιους αγώνες κλειστού στίβου Big 12, που θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο (28-29/2/20) στο Αθλητικό Κέντρο της πόλης Έιμς στην Αιόβα.

 

Η κερκυραία πρωταθλήτρια πήρε το εισιτήριο συμμετοχής της στο τριπλούν, μετά τις επιδόσεις της στους εσωτερικούς προκριματικούς αγώνες του Πανεπιστημίου του Κάνσας, στο οποίο σπουδάζει με υποτροφία από το 2016, μετά το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων. Ο τελευταίος προκριματικός αγώνας της αθλήτριας του Κερκυραϊκού, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με επίδοση 12.02μ κατέκτησε την πρώτη θέση.

Τι είναι το BIG 12

Πρόκειται για μία αθλητική μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ίρβινγκ του Τέξας. Ιδρύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1994 από το 1996 συμμετείχαν σε αυτό δέκα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (στα οποία αναπτύσσονταν όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά), ενώ σήμερα ως τακτικά μέλη είναι οκτώ δημόσια, δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια (με πλήρεις αθλητικές δραστηριότητες) καθώς και άλλα ένδεκα πανεπιστήμια και σχολές (με εξειδικευμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως πάλη, ιππασία, γυμναστική κλπ) Διατηρεί το όνομα BIG 12 για λόγους μάρκετινγκ. Είναι μέλος του NCAA (Της Εθνικής Αθλητικής Κολεγιακής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ)και είναι από τους πιο αναγνωρισμένους και ισχυρούς Αθλητικούς Οργανισμούς των ΗΠΑ.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!