Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΛΑ.ΣΥ. συζήτησε  ποδοσφαιρικά με την ΕΠΣΚ

Την περασμένη Τετάρτη (31/8/22) αντιπροσωπεία της ΛΑΣΥ (αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ) αποτελούμενη από την περιφερειακή σύμβουλο Αλεξάνδρα Μπαλού και τον καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Νίκο Πέρρο συναντήθηκε με την διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας, στα γραφεία της Ένωσης και συζήτησαν για τα προβλήματα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κέρκυρας

Την Τετάρτη 31.08.2022 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Κέρκυρας, του Προεδρείου της Ε.Ε. και αντιπροσωπεία της Λ.Α.Σ.Υ. στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Εκ μέρους της Λ.Α.Σ.Υ. παραβρέθηκε η επικεφαλής της παράταξης κα Αλεξάνδρα Μπαλού και ο κος Νίκος Πέρρος ήταν μια ουσιώδης και εποικοδομητική συζήτηση.

Καταθέσαμε υπόμνημα στην κα Μπαλού και την ενημερώσαμε για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Κυρίαρχα θέματα στη συζήτηση ήταν:

1) η τραγική κατάσταση των αγωνιστικών εγκαταστάσεων

2) η αγορά απινιδωτών που δεσμεύτηκε η Περιφέρεια ότι θα προσφέρει και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί

3) αναλύσαμε λεπτομερώς τα προβλήματα των γηπέδων: Θιναλίου, Κοντοκαλίου που έχει ξηλωθεί ο τάπητας και αναμένουμε την τοποθέτηση νέου καθώς επίσης και για το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας». ο γήπεδο του Αγίου Νικολάου.

Η κα. Μπαλού δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα παραπάνω προβλήματα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ευχαριστούμε την κα. Μπαλού για αυτή την επίσκεψη και υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς και τα κόμματα και τις αυτοδιοικητικές αρχές Α και Β βαθμού.

 

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων νήσων, αποτελούμενη από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Νίκο Πέρρο, συναντήθηκε την Τετάρτη 31/08/22, με τον Πρόεδρο κ. Βαχόπουλο και τον Αν. Ταμία κ. Χρυσικόπουλο, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Κέρκυρας (Ε.Π.Σ), προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χώρου του ποδοσφαίρου, να συμβάλλει στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων.

Στους αγωνιστικούς χώρους, είναι αποτυπωμένη η εγκατάλειψη από όλους τους Κρατικούς φορείς, Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

Γήπεδα με καμένο φυσικό χλοοτάπητα και λόγω διακοπής νερού από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, σωματεία ξεσπιτώνονται αφού κλείνουν γήπεδα λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης και χρηματοδότησης (Κοντόκαλι, Άνω Κορακιάνα, Λευκίμμη κ.α. ), γήπεδα που οι προβολείς φωτίζουν το δάσος και όχι το γήπεδο ! και πάει λέγοντας.

Σε όλα τα γήπεδα χρειάζονται παρεμβάσεις και συντήρηση από καθίσματα κερκίδων, δίχτυα τερμάτων, ταρτάν, αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, πάγκους κλπ. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Οι απινιδωτές που έχουν ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Ι.Ν, δεν έχουν φτάσει ακόμα στους αθλητικούς χώρους. Η δε «προγραμματική » της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Αυγενάκη αποδεικνύεται άδειο πουκάμισο.

Οι εξαγγελίες των μεγάλων έργων από τους Κυβερνητικούς παράγοντες, οι ανακοινώσεις και οι εντάξεις σε διάφορα προγράμματα από τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές παραμένουν παχιά λόγια. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά συρρικνώνεται (μητρώο του κ. Αυγενάκη), ενισχύεται η εμπορευματοποίησή του, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια ενώ η νεολαία «σπρώχνεται» έξω από αυτόν, αφού οι οικογένειες καλούνται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ο αθλητισμός είναι αγαθό και δικαίωμα όλου του λαού, αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, ώστε να υπηρετηθεί το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», για να υπάρξει φυτώριο πρωταθλητών, με τους οποίους πολλοί εκ των υστέρων, φωτογραφίζονται.

Η τραγική κατάσταση στις υποδομές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων, της μείωσης των κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στον Αθλητισμό, της υποβάθμισης του σχολικού αθλητισμού, της μετατροπής ΚΑΙ του αθλητισμού σε κερδοφόρα μπίζνα για λίγους. Αυτή η πολιτική αντανακλάται, στην απαράδεκτη εικόνα όλων των αθλητικών Υποδομών στην Κέρκυρα.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με την οργανωμένη αντίδραση του αθλητικού κόσμου απέναντι στον εμπαιγμό από Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές αλλά και της πολιτική της εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού στην οποία υποκλίνονται.

Σημ: Η συνάντηση αυτή, αποτελεί συνέχεια ενός κύκλου συναντήσεων που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση με επίκεντρο τον Αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε με τα Ναυταθλητικά Σωματεία, Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, αλλά διακόπηκε λόγω covid-19.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!