Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μικτή χορωδία Αχαράβης “Νικόλαος Πουλιάσης” στο Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Φεστιβάλ Κύπρου

Η μικτή χορωδία Αχαράβης “Νικόλαος Πουλιάσης”, του συλλόγου γυναικών Αχαράβης Κέρκυρας, συμμετείχε στο Ή Διήμερο Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο δημοτικό θέατρο Λεμεσού. Την διοργάνωση ανέλαβε η χορωδία “Άρης Λεμεσού”,  υπό την Αιγίδα του Δήμου Λεμεσού και του Υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

Χορωδία Αχαράβης σε συνεργασία με την χορωδία Άρη Λεμεσού  παρουσίασαν  το “Πνευματικό Εμβατήριο” και τα “Επιφάνεια Αβέρωφ” του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γ. Σεφέρη και Α. Σικελιανού, με σολίστ τον Δημήτρη Φανή και την Χριστιάνα Παύλου,  σε συνοδεία της συμφωνιέττας  Άρη Λεμεσού καθώς και ελεύθερο πρόγραμμα την δεύτερη ημέρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σόλων Κλαδά. 
Τη δεύτερη μέρα η χορωδία Αχαράβης έκλεισε το φεστιβάλ πανηγυρικά με έργα των Ν. Μαυρουδή ,Μ. Βιολάρης, Γ.Σπανού, Δημοτικά Μακεδονίας, Επτανήσων, Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη, με μουσική συνοδεία στην κιθάρα του κ. Αλέκου Στογιάννου και στο πιάνο της κας Χρύσας Κίτσιου. Την χορωδία διηύθυνε η Αγάθη Κοσκινά.
Η συναισθηματική φόρτιση καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας αλλά και κατά την παραμονή στην Μεγαλόνησο ήταν έντονη, ειδικά κατά την επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη της Λευκωσίας. 
Η φιλοξενία ήταν σημείο αναφοράς και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε με τον ίδιο τρόπο επάξια και εμείς το επόμενο διάστημα.
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!