Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει ενεργά τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το 4ο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο Υποψήφιων Θετών Γονέων διάρκειας 30 ωρών, που διοργάνωσε τον Μάρτιο 2022 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με στόχο την υποστήριξή τους , ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή. Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο , το οποίο πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και με τη συμμετοχή στελεχών του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου και Κέρκυρας, συμμετείχαν 12 υποψήφιοι θετοί γονείς από τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, όπου είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το γονεϊκό τους ρόλο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των αναγκών ενός υιοθετημένου παιδιού.

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει να στηρίζει και να προωθεί το θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε παιδιού στην οικογενειακή και κοινωνική του ένταξη με όσο το δυνατόν ομαλότερο και ικανοποιητικότερο τρόπο. Εκτός από την κάλυψη των βασικών αναγκών ενός παιδιού, είναι σημαντικό να βιώσει την παιδική και εφηβική του ηλικία σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Αμαλία – Ελένη Ανδριώτη.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το Ν.4538/2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υιοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, η εγγραφή των υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών/Ανάδοχων Γονέων.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής προαπαιτούμενη είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης – εκπαίδευσης των υποψήφιων αναδόχων / θετών γονέων, όπως έχει ορισθεί στην 4489/11-10-2019 Υπουργική Απόφαση.

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι οι καθ΄ολαν αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας για την καταλληλότητα των Υποψήφιων Θετών/Ανάδοχων Γονέων και την πραγματοποίηση της εκπαίδευσής τους σε επίπεδο Περιφέρειας, συμβάλλοντας στην όσο το δυνατό γρηγορότερα ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης σε θετές και ανάδοχες οικογένειες παιδιών που χρήζουν προστασίας.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!