Quantcast
Φωτο: Γιάννης Ματθαιόπουλος
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η πρόγνωση του καιρού

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα, καθώς μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ. 

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Όπως αναφέρει η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κέρκυρα: Το ετήσιο μνημόσυνο της «Φ.Ε. Μάντζαρος» στον Άγιο Σπυρίδωνα

Από τις πρώτες πρωινές μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο (πιθανώς στα Κύθηρα, τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη) και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως κεντρικές και νότιες) και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων όπου θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!