Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η πρόταση της “ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2030” για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων

Η ανακοίνωση από την “Νότια Κέρκυρα 2030”

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με το ζήτημα στέγασης του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Νότιας Κέρκυρας που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν σε κτίριο στην περιοχή των Αργυράδων, διαπιστώνουμε την προβληματική αντιμετώπιση και ελλιπή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων εκ μέρους της παρούσας δημοτικής αρχής. Η επίλυση ωστόσο του συγκεκριμένου προβλήματος, το οποίο προφανώς δεν ανέκυψε ξαφνικά αλλά πρόκειται για θέμα που είχε επισημανθεί επανειλημμένως, είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια και πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής του Νότου.

Επισημαίνεται ότι ο υπάρχων χώρος παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα υποδομής, όπως ρωγμές στην τοιχοποιία, φθορές και διάβρωση λόγω εκτεταμένης υγρασία, παλαιωμένες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Ο συγκεκριμένος χώρος μάλιστα ήταν μισθωμένος από την δημοτική αρχή, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξαν άλλες συμφερότερες προσφορές και κατά πόσον δημοσιοποιήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αυτόν τον σκοπό.  Είναι σαφές ότι δεν παρασχέθηκε η δέουσα μέριμνα προκειμένου να μην φτάσει η κατάσταση στο οριακό σημείο που βρίσκεται σήμερα, αλλά και την στιγμή που συγκεκριμένοι αρμόδιοι αποφάσισαν να παρέμβουν, υποστήριζαν με εμμονική διάθεση τις προτάσεις τους, χωρίς να αναλογιστούν ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον από οικονομική και κοινωνική άποψη.

Ως πρωτοβουλία, υποστηρίζουμε ότι εάν υπήρχε βούληση, έρευνα και συντονισμός από την πλευρά των ιθυνόντων αρχών, θα είχαμε καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση του δημόσιου κορβανά.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Μεσογγής, το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου. Συνεπώς δεν θα υπήρχε η παραμικρή δαπάνη για την δέσμευση του, ενώ διαθέτει αύλειο χώρο, ικανό να φιλοξενήσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα με ασφάλεια. Αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο κτίριο από όσο γνωρίζουμε δεν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό. Οπότε αν τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μπορεί κάλλιστα να αξιολογηθεί από την δημοτική αρχή η πρόταση αυτή και βεβαίως αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!