Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η Στ. Ασημοπούλου σε διεθνή αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία

Με κερκυραϊκή παρουσία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Αρχαία Ολυμπία η διεθνής διοργάνωση Άρσης Βαρών με την επωνυμία EWF Cup Olympia 2023. Σε αυτόν τον “ξεχωριστό” αγώνα, τον οποίο συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EWF) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βσρών θα πάρουν μέρος σπουδαίοι αθλητές-τριες από ολόκληρο τον κόσμο και ανάμεσά τους θα είναι παρούσα και η Πανελληνιονίκης στα 55kg Νεανίδων Στεφανία Ασημοπούλου του Αλκίνοου Κέρκυρας .Η διοργάνωση θα γίνει με μικτές ομάδες, έως πέντε ζευγαριών με μίνιμουμ ηλικίας 17 ετών και να είναι στην ίδια ηλικία. Μάλιστα, θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα στα ζευγάρια που θα επικρατήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, προσπαθεί να αναστρέψει την εικόνα του αθλήματος κυρίως στα μάτια των “Αθάνατων” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.), που βλέπουν με δυσμένεια το άθλημα. Γι  αυτό έχει εντάξει στο καλεντάρι της αγώνες σε δημόσιους χώρους (ιστορικά μνημεία, πλατείες κλπ) προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και να το αγκαλιάσουν οι πολίτες.

Το μήνυμα του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα

To μήνυμα του τρεις φορές χρυσού Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, για τον ξεχωριστό αγώνα EWF Cup Olympia 2023:  «Σε όλη τη διαδρομή μου στην άρση βαρών, το πνεύμα της Ολυμπίας ήταν το καθοδηγητικό φως. Οι αρχαίοι χώροι της Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν θρύλοι και πραγματοποιήθηκαν τα όνειρα, είναι ξεχωριστοί για κάθε αθλητή. Εκεί ρίζωσαν για πρώτη φορά τα ιδανικά του ανταγωνισμού, της τιμής και της συνεχούς επιδίωξης της αριστείας. Αυτή η εκδήλωση είναι κάτι παραπάνω από μια απλή επίδειξη δύναμης και δεξιοτήτων, είναι μια γέφυρα που μας συνδέει με τους αρχαίους αθλητές που κάποτε αγωνίζονταν για την τιμή του κότινου. Κάθε ανύψωση, κάθε επευφημία, κάθε στιγμή είναι ένας φόρος τιμής στη διαχρονική κληρονομιά της Ολυμπίας. Καθώς περιμένουμε το EWF Cup Olympia 2023, είμαι ενθουσιασμένος. Είχα την τύχη να σταθώ στο Ολυμπιακό βάθρο, να νιώσω το βάρος των χρυσών μεταλλίων, αλλά η πραγματική ουσία των νικών μου βρίσκεται στη σκληρή δουλειά που συνοδεύεται πάντα από τις Ολυμπιακές αξίες, αξίες, που αντιπροσωπεύει η Ολυμπία. Προτρέπω όλους να αγκαλιάσουν το πνεύμα αυτού του ιερού τόπου, να εμπνευστούν από την ιστορία του και να γιορτάσουμε μαζί μας τη διαρκή κληρονομιά της Ολυμπίας στο EWF Cup».

Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού

Συνάντηση συνεργασίας είχε προχθές,  ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υπουργό για τα νέα του καθήκοντα και πρόσθεσε ότι η οικογένεια της άρσης βαρών θα είναι στο πλευρό του με προτάσεις και λύσεις για το καλό του αθλητισμού.

Ο κ. Δήμας, επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή διοργάνωση άρσης βαρών, που θα διεξαχθεί το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων και στο παγκόσμιο μήνυμα της σύνδεσης του αθλήματος με τον ιερό τόπο του Αθλητισμού και των Αξιών του.

Ο κ. Βρούτσης ήταν ενημερωμένος για τη διοργάνωση και τη σημασία της, επιβεβαιώνοντας και τη στήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού προκειμένου να καθιερωθούν αυτοί οι διεθνείς αγώνες ώστε να υπάρχει όφελος τόσο για τη χώρα μας, όσο και για το άθλημα.

Η στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Υπουργό θα συνεχιστεί, προκειμένου η ελληνική άρση βαρών να επιστρέψει στη θέση που της αξίζει!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!