Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η σχέση της λαϊκής παράδοσης της με τις μπάντες στην ΕΡΤ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ – Τη σχέση της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας με τα σύνολα πνευστών (μπάντες)  συζητούν στην εκπομπή «Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας», στον ραδιοσταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, ο μαέστρος της Παλαιάς Φιλαρμονικής (ΦΕΚ) Σπύρος Προσωπάρης με την Ελένη Παπαϊωάννου και τον Στέφανο Πουλημένο.

Στην εκπομπή  που μεταδίδεται την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στις 6 το απόγευμα, από τη συχνότητα των 99,3 FM  και από τον διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΡΤ, παρουσιάζονται μελωδίες της λαϊκής μουσικής παράδοσης του νησιού μας που αποδίδονται σε διάφορες διασκευές, από μπάντες της Κέρκυρας αλλά και από στρατιωτικές μπάντες (ναυτικού και αεροπορίας).

Την επεξεργασία, διασκευή και ενοργάνωση έχουν κάνει οι Κερκυραίοι μαέστροι και συνθέτες Γιώργος Περούλης, Αρίστος Μοναστηριώτης, Σπύρος Μαυρόπουλος, Σπύρος Ρουβάς, Σπύρος Πουλημένος και Σπύρος Προσωπάρης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!