Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η  3η Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον  Σπύρο Σιμάτη, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου και την Κωνσταντίνα Κόλλα, στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Κέρκυρας συμμετείχε στη 3η Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’,η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 & 14 Μάϊου 2019 στην Ακουιλεία (Aquileia) στο Ούντινε (Udine) της Ιταλίας.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ‘MIRABILIA’ (www.mirabilianetwork.eu) αποτελεί ένα Δίκτυο κατ’ αρχήν Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων,  το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 και στο οποίο ήδη συμμετέχουν 17 Ιταλικά Εμπορικά Επιμελητήρια μαζί με την Κεντρική Ένωση (Unioncamere). Τον Δεκέμβριο του 2017 ιδρύθηκε επίσημα στην Ιταλία το Εθνικό Δίκτυο “Mirabilia network” και από το 2018 διευρύνεται και σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία,Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Βουλγαρία κτλ).

Οι χώρες που έχουν συζευχθεί στο Δίκτυο μοιράζονται το κοινό όραμα της προώθησης των Μνημείων της UNESCO που συνδέονται με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση την κάθε περιοχής και εργάζονται για την επίτευξη κοινού βηματισμού, δράσεων και συντονισμού. Το πρώτο επίσημο επιχειρηματικό δίκτυο του ‘MIRABILIA’ συνδράμει τις ΜμΕ στο να υπερβούν τα τοπικά όρια και να καταστούν ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ατομικότητά τους και παράγοντας υπεραξία για κάθε επιχείρηση και ανάπτυξη για την εθνική και όχι μόνο οικονομία.

Οι εργασίες της Σύσκεψης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ‘MIRABILIA’ συντονίστηκαν από τους υπεύθυνους – διαχειριστές του δικτύου, κ. Flavio Burlizzi (Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων – Unioncamere Europe) και κα Cinzia De Marzo (επικεφαλής σύμβουλο της  E.E. για το ‘MIRABILIA’ και διεθνή εμπειρογνώμονα βιώσιμου τουρισμού), οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δημιουργία του δικτύου και ανέλυσαν τη δομή, τις δράσεις και τους στόχους του. Στη Σύσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επίσης o Δήμαρχος της Ακουιλεία  κ. Gabriele Spanghero, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πορντενόνε – Ούντινε κ. Giovanni Da Pozzo, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ‘MIRABILIA’ κ. Angelo Tortorelli και ο συντονιστής του δικτύου ‘MIRABILIA’ από το Επιμελητήριο της Μπαζιλικάτα κ. Vito Signati.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!