Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Θέματα εργαζομένων ΑμεΑ & προσβασιμότητας στη συνάντηση Σπ. Ζουμπουλίδη με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου &  Β. Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ), αποτελούμενη απ’ την Πρόεδρο κ. Μαρία Σκανδάλη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σπ. Ζουμπουλίδη , τον Γραμματέα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Πρέβεζας κ. Πασσά Ιωάννη  επισκέφθηκαν  τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο,  για θέματα εργαζομένων ατόμων με αναπηρία του Δήμου, καθώς επίσης και για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη και τις παραλίες του Δήμου.

Αναλυτικότερα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις δράσεις και τις προσπάθειες του δήμου  σε θέματα προσβασιμότητας αλλά και σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε,  αυτό της διακοπής του προγράμματος απασχόλησης ΑμεΑ (1+1) στον Δήμο Πρέβεζας,  αφού ο ΟΑΕΔ Πρέβεζας τήρησε  αυστηρά  γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς να υπολογίσει  την απαιτούμενη στήριξη και ευαισθησία στην πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ , με ανεργία πάνω από 80%. Ο κ. Δήμαρχος  ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ και του Προέδρου της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη προς τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ  κ. Πρωτοψάλτη, τον οποίο είχε επισκεφθεί και ενημέρωσε.

Επίσης η αντιπροσωπεία συνάντησε και τον Πρόεδρο του μη ενεργού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Πρέβεζας κ. Φαρμάκη Κώστα, τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τα παιδιά με αναπηρία και του ζήτησαν να καταβάλει προσπάθειες επαναδραστηριοποίησης του Συλλόγου προς όφελος των παιδιών με αναπηρία της Πρέβεζας και των οικογενειών τους, που δυστυχώς σήμερα στερούνται πληροφόρησης και υποστήριξης.

                                                           

 

                     

      Ο Πρόεδρος                                                                                 Η   Γραμματέας 

         

 

 

    Ζουμπουλίδης Σπυρίδων                                                                 Κοντού Μαρία

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!