Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Θεoδωρικάκος: Στις 23/7 στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Στην προαναγγελία ότι το ν/σ με τις αλλαγές στην απλή αναλογική στους δήμους θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου προχώρησε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο νέος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr , o ΥΠΕΣ τόνισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις στην απλή αναλογική, για να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα, παρεμβάσεις που, όπως είπε, θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις, υπονοώντας προφανώς πως δεν θα αγνοηθούν τα εκλεγμένα δημοτικά συμβούλια.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον νέο υπΕΣ προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι να αντικατασταθεί ο νόμος της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές αλλά και να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο που διαμένουν.
Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα είναι συνεργάτες του ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής προτίμησης. Τέλος τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης Θοδωρής Λιβάνιος, ανέφεραν πως έχουν την πολιτική βούληση για να στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της.
Nα σημειωθεί ότι με χθεσινή του ανάρτηση σε μέσο δικτύωσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τις προτεραιότητές του:
-Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
— Η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης
— Το νέο εκλογικό νόμο που θα υλοποιήσει και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!