Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ιατρικός Κέρκυρας: Ναι στην απεργία κατά του ν/σ για β/βάθμια περίθαλψη

Με ανακοίνωσή του ο  Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας “στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι ενώσεις των νοσοκομειακών ιατρών όλης της χώρας και συγχρόνως καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτές ενεργά, ώστε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση, Μισθολογικές Ρυθμίσεις για τους Ιατρούς και Οδοντίατρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του νομοσχέδιου”.
Οπως αναφέρει: Ζητάμε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων 7 και 10, τα οποία καταστρατηγούν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, θα δημιουργήσουν ιατρούς δύο ταχυτήτων, θα αυξήσουν την παραοικονομία στο ΕΣΥ και θα οδηγήσουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό, με τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να υποχρεώνονται σε κλείσιμο των ιατρείων τους και σε φυγή στο εξωτερικό.
Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων ιατρών, οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και πρωτίστως την εκπαίδευση τους. Οι νέοι ιατροί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας εφόσον αυτό δεν εξυπηρετεί καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να επιλύσει κομβικά ζητήματα στο χώρο της δημοσίας υγείας με λάθος τρόπο και που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί πλήρως το ΕΣΥ, με την προσχηματική αύξηση του εισοδήματος των νοσοκομειακών ιατρών.
Ζητάμε την άμεση επαναφορά των μισθών στο ΕΣΥ τουλάχιστον στα προ του μνημονίου επίπεδα και άμεσες προσλήψεις μονίμων ιατρών, με προκήρυξη των θέσεων των ήδη υπηρετούντων στο ΕΣΥ ως επικουρικοί.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Καλούδης- Αναστασία Αποστολίδου

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!