Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ικανός Θεραπευτής», το νέο βιβλίο της Σ. Θεοδωρίδου η οποία μιλά στην «Κ.Σ.»

Συνέντευξη στην Νεκταρία Βαρσαμή

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης Σόφης Θεοδωρίδου  «Ικανός Θεραπευτής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο Ίων Γουίλσον, ένας αρρενωπός, Ελληνοαμερικανός θεραπευτής στις αρχές Νοεμβρίου κατά την άφιξή του στη μικρή πόλη που είχε επισκιαστεί από ένα δικτατορικό καθεστώς, ο Ιών δέχεται θερμή υποδοχή. Η εντυπωσιακή εμφάνισή του, επιδέχεται θετική κριτική από τη γυναίκα του δημάρχου Δώρα Γαλανοπούλου συγκρίνει με αυτή ενός αστέρα του κινηματογράφου, τραβάει γυναίκες και κορίτσια κοντά του όπως οι μέλισσες στο μέλι. Παρά την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς, οι ντόπιοι ιδιώτες γιατροί είναι εχθρικοί απέναντί του και λαμβάνουν μέτρα για να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την πόλη.

Το ερώτημα που επιμένει είναι: ποιος ακριβώς είναι ο Ελληνοαμερικανός θεραπευτής και γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη πόλη τους για να εγκατασταθεί;

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, ένα ταξίδι στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας την περίοδο που η χώρα διοικούνταν από δικτατορία. Στόχος είναι να ζωγραφίσει μια ζωντανή εικόνα του κοινωνικού τοπίου, εκείνης της εποχής. Το βιβλίο μιλά για την επιρροή της εξουσίας, αλλά και την καχυποψία των ανθρώπων για οτιδήποτε διαφορετικό.

Ο γιος της αποτέλεσε την έμπνευσή της για το βιβλίο

Η Σόφη Θεοδωρίδου απαντά σε ερωτήσεις της «Κ.Σ.», στο πλαίσιο του νέου της βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Κυρία Θεοδωρίδου ποιο ήταν το έναυσμα που αποτέλεσε έμπνευση για τη συγγραφή του «Ικανού Θεραπευτή»;

Σ.Θ.: Μου έκανε ο γιος μου μια πρωτοχρονιά ένα δώρο κι αυτό αποτέλεσε την έμπνευσή μου.

Στις τελευταίες σελίδες βλέπουμε μια συγκινητική σκηνή όπου ο Ίωνας ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και η κοπέλα που είναι ερωτευμένη μαζί του τολμά να του εξομολογηθεί τον έρωτά της. Ο Ίωνας της απαντά πως εάν σε εφτά χρόνια εξακολουθεί να νιώθει τα ίδια συναισθήματα, τότε ίσως έχουν μια ευκαιρία στην αγάπη. Θα υπάρξει ένα μελλοντικό βιβλίο όπου να δείχνει την πορεία των δύο πρωταγωνιστών ελεύθερους πια από τα δεσμά κοινωνίας και των ηλικιακών ορίων να παλεύουν για μια θέση στην αγάπη;

 Σ.Θ.: Ναι, θα υπάρξει. Είναι πολύ σοβαρή κοπέλα και διεκδικεί αυτό που της λέει η καρδιά της: την αγάπη του Ίωνα.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας μια συγκεκριμένη στιγμή ή σκηνή από το βιβλίο που σας έχει αποτυπωθεί στο νου και για ποιο λόγο;

 Σ.Θ.: Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, γιατί θα είναι σαν να αποκαλύπτω τα μυστικά του νέου μου βιβλίου.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;

Σ.Θ.: Γράφω τώρα ένα βιβλίο που έχει τίτλο «οι παστρικές», αλλά δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμη. Αναφέρεται στην περίοδο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή πληθυσμών, που πρόβλεψε η συνθήκη της Λωζάννης, και εξελίσσεται στην Αθήνα, όταν οι Αθηναίοι θεωρούσαν απειλή για την ηθική τάξη της χώρας τις Μικρασιάτισσες.

 

Η Σόφη Θεοδωρίδου κατάγεται από την Αλμωπία, μια μικρή επαρχία του Νομού Πέλλας. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη κι εγκαταστάθηκε κατόπιν στην περιοχή καταγωγής της, όπου διαμένει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Λατρεύει τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, και πιστεύει πως η αγάπη της για την τελευταία την οδήγησε τελικά στη συγγραφή.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!