Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: «Ένεση ζωής» από την ΙΚΟΣ σε τρεις φιλαρμονικές ύψους 54.000€

Στηρίζοντας την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται,o Όμιλος Sani Resort/Ikos Resorts προχωρά στην υποστήριξη σπουδαίων Φιλαρμονικών ορχηστρών στην Κέρκυρα ως μία από τις πλέον σημαντικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

O Όμιλος δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos Dassia το οποίο αποτελεί έναν προορισμό αναγνωρισμένο για την εξαιρετική ποιότητα στην εξυπηρέτηση, τις εγκαταστάσεις. Στην προσπάθεια ανάδειξης και έμπρακτης στήριξης των παραδόσεων και των ανθρώπων της Κέρκυρας αλλά και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του θεσμού των Φιλαρμονικών στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τουρισμό στο νησί των Φαιάκων, ο Όμιλος SaniResort/IkosResorts συμβάλει στην οικονομική στήριξη τριών Φιλαρμονικών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Πρόκειται για την Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Παλαιά», την Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», στις οποίες ο ξενοδοχειακός Όμιλος έχει ήδη δωρίσει ποσό συνολικού ύψους 54.000 ευρώ. Η Φιλαρμονική Καποδίστριας  λόγω συμβατικών της υποχρεώσεων  όπως ενημέρωσε,  δεν δύναται να λάβει χορηγία την παρούσα χρονική στιγμή.

Τα μουσικά αυτά ιδρύματα αποτελούν μια ξεχωριστή παράδοση και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Κέρκυρας, καθώς εκπαιδεύουν δωρεάν τους νέους του νησιού στη μουσική θεωρία και σε μουσικά όργανα , χαρίζοντας μοναδικές στιγμές με τις εμφανίσεις τους  σε τοπικές και διεθνείς εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, «η κοινωνική προσφορά είναι αλληλένδετο κομμάτι προόδου μιας επιχείρησης και, ταυτόχρονα, χρέος της προς την κοινωνία που την περιβάλλει. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ενίσχυσης του Ομίλου SaniResort/Ikos Resorts σε συλλόγους, φορείς, αθλητικές ομάδες, συσσίτια κ.α., η εταιρεία προχωράει σε σημαντικές δωρεές που στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. Μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα και τις χορηγικές τις δράσεις, oΌμιλος επιδιώκει να στηρίζει επίσης ευαίσθητους τομείς, όπως μεταξύ άλλων η υγεία, αλλά και προσφιλείς φορείς της κοινωνίας της Κέρκυρας όπως οι Φιλαρμονικές, με στόχο να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην συνέχεια σημαντικών θεσμών καθώς και στην διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τους πολίτες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται»

 

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας ευχαριστεί τον Όμιλο

Την ίδια ώρα, με σχετική της ανακοίνωση, η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας  ευχαριστεί θερμά την «Ikos Dassia Resort» γι αυτήν της τη δωρεά. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εταιρεία «Ikos Dassia Resort» προσφάτως υπέγραψε με το Ίδρυμά μας δια του προέδρου της κ. Σταύρου Ανδρεάδη, μνημόνιο τριετούς χορηγίας 21.000€ (7.000€ ετησίως, για τα έτη 2021, 2022, 2023). Το ποσό αυτό, το οποίο δίδεται υπέρ των σκοπών της Φιλαρμονικής μας, πρόκειται να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, οι οποίες παρά τις εύλογες οικονομικές δυσκολίες, ολοένα επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς, ακολουθώντας  πάντοτε αταλάντευτα τις επιταγές της Πολιτείας, εν σχέσει με την πανδημία. Η Παλαιά Φιλαρμονική λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεώρησε αυτονόητη υποχρέωση και τιμή να ανακηρύξει την εταιρεία «Ikos Dassia Resort» σε Μεγάλο Ευεργέτη. Η ανακήρυξη έγινε ομοφώνως και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων δεκτή κατά τη Γενική Συνέλευση του Σώματος των Ιδρυτών της Φιλαρμονικής μας στις 16 Ιουνίου 2021. Η έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους του της «Ikos» της κοινωνικής και καλλιτεχνικής σημασίας του Ιδρύματός μας για την απρόσκοπτη συνέχεια της μουσικής παράδοσης του νησιού μας, μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον».

 

Μεγάλη ευεργέτρια και για τη «Μαντζαρος» η «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.»

Την έδρα της ΦΕΜ επισκέφθηκε προσφάτως η Σύμβουλος Επικοινωνίας των Ξενοδοχείων «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.» κ. Δέσποινα Τζιντζιού, η οποία συνάντησε τον Πρόεδρο του ΔΣ της φιλαρμονικής Ιωάννη Τριβιζά και μέλη του προσφάτως εκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Βάσει και της σχετικής ανακοίνωσης της Φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, «η επίσκεψη ήρθε ως επιστέγασμα του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.» και της Φιλαρμονικής, με βάσει το οποίο η παραπάνω εταιρεία παρέχει 3ετη σημαντική οικονομική ενίσχυση προς την Φιλαρμονική, για την επιτέλεση των σκοπών της. Ήδη μάλιστα έχει καταβληθεί από́ την εταιρεία, μέρος της ενίσχυσης αυτής προς την Φιλαρμονική μας. Ακριβώς αυτή́ η πράξη της ήταν και η αιτία της επάξιας και ομόφωνης ανακήρυξης της εταιρείας «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.», από́ την ΓΣ της ΦΕΜ της 23/06/2021, σε Μεγάλη Ευεργέτρια της «Μαντζαρος».

Η εταιρεία «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.», έχοντας πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στον τόπο μας, έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για την πολιτιστική δραστηριότητα της Κέρκυρας, πυλώνας της οποίας αποδεδειγμένα είναι και η Φιλαρμονική μας, ενισχύοντας αξιόλογες προσπάθειες και δράσεις. Γι’ αυτές τις επιλογές της την ευχαριστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε μια αρχή́ μιας πολύπλευρης συνεργασίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά́ και ευρύτερα, συνεργασία που βάσιμα ευχόμαστε να συνεχιστεί και να εξελιχθεί́. 

 

Φιλαρμονική «Σπ. Σαμάρας»:  Σημαντικός αρωγός στο έργο μας η εταιρεία «ΙΚΟS RESORTS DASSIA HOTEL»

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής «Σπύρος Σαμάρας» θέλει να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την εταιρεία ΙΚΟS RESORTS DASSIA HOTEL ,καθώς στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία για όλα τα πολιτιστικά σωματεία, στάθηκε σημαντικός αρωγός του έργου της, παρέχοντας την απαραίτητη οικονομική στήριξη. Η βοήθειά της, στάθηκε πολύ σημαντική για την διατήρηση της πολιτιστικής δραστηριότητας της Φιλαρμονικής στην περιοχή και σε όλη την Κέρκυρα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!