Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα – Κίνηση κόσμου και εκπτώσεις στους δρόμους της πόλης

Κέρκυρα – “Ζωντανή” θυμίζει η πόλη της Κέρκυρας σήμερα, κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής, των βιβλιοπωλείων και γενικώς του λιανεμπορίου, πλην των καταστημάτων εστίασης. Οι κεντρικές οδοί σφύζουν από ζωή, κόσμος χάζεψε βιτρίνες, ψώνισε, περπάτησε στο κέντρο, αναθάρρησε, μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων και ύστερα από τόσο καιρό “παύσης” της φυσιολογικής ζωής του. 

Βέβαια η κίνηση δε σημαίνει απαραίτητα και εμπορικοί κίνηση, καθώς οι καταστηματάρχες εξακολουθούν να είναι “μουδιασμένοι” αφού το lockdown εξακολουθεί να είναι εδώ, με την πλειονότητα του κόσμου να βρίσκεται σε αναστολή, άλλοι σε ανεργία και άλλοι χωρίς καν ανεργία,  όπως είναι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και επισιτισμό. Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο, το 6% των εμπορικών καταστημάτων της Κέρκυρας έβαλαν οριστικό λουκέτο κατά τη διάρκεια του lockdown των επιχειρήσεων ενώ το ποσοστό αναμένεται, όπως αναφέρεται, να αυξηθεί πριν το άνοιγμα των επιχειρήσεων ενόψει θερινής σεζόν. Άλλωστε οι οικονομικές τους υποχρεώσεις “τρέχουν” ακόμη και αν έχουν παραταθεί, ακόμη και αν υπάρχει μερική πρόνοια ανακούφισής τους.

Να σημειωθεί δε, πως οι επιχειρήσεις άνοιξαν με γενναίες εκπτώσεις, τις χειμερινές, οι οποίες αγγίζουν και το 60% – 70% ενώ υπάρχουν και καταστήματα ένδυσης που οι εκπτώσεις αγγίζουν και το 80% προκειμένου να πουλήσουν το εμπόρευμα που προμηθεύθηκαν το περασμένο Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, αν και παρατηρήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να σχηματίζεται ουρά έξω από καταστήματα, οι πολίτες φρόντιζαν να φορούν τις προστατευτικές μάσκες προσώπου και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!