Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Αναψε “πράσινο” για να φτιαχτούν οι φωτεινοί σηματοδότες

Ανάβει το πράσινο φως για την αποκατάσταση των προβλημάτων, που δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια με τις βλάβες των φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους της Κέρκυρας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκήρυξε τον διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο της «ανακατασκευής του συστήματος φωτεινών σηματοδοτών, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας». Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, θα εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός των σηματοδοτών, με εγγύηση απρόσκοπτης καλής λειτουργίας τουλάχιστον για μία πενταετία, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθεί μέσω Κέντρου Επιτήρησης και τηλεπιτήρηση της λειτουργίας τους. Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 και η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι ένα χρόνο μετά τη συμβασιοποίηση του. Στο μεταξύ αύριο ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του έργου της επισκευής του ΚΤΕΟ Κέρκυρας, που θα αλλάξει τη σημερινή εικόνα του, προϋπολογισμού 450.000 € και αυτά από το ΠΔΕ της Περιφέρειας.

Οι φωτεινοί σηματοδότες
Σύμφωνα με την προκήρυξη αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση, ανακατασκευή και επέκταση των φωτεινών σηματοδοτών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Κερκύρας. Δεδομένου ότι το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών της Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα παλαιωμένο, οι καλωδιώσεις καθώς και ο υπόλοιπος εξοπλισμός έχουν φθαρεί και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι παρωχημένος και ως εκ τούτου παρουσιάζονται συνεχώς βλάβες, έχουν περιληφθεί εργασίες ανανέωσης- αναβάθμισης του δικτύου και όπου ενδεχομένως χρειαστεί επέκτασης.

Η παρέμβαση στοχεύει στην αποτροπή και ευκολία αποκατάστασης βλαβών. Αυτό γιατί σήμερα το δίκτυο όδευσης των καλωδιώσεων από τους ρυθμιστές στους σηματοδότες δεν έχει κατασκευαστεί κατάλληλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια εύκολης αντικατάστασης τους. Οι σωληνώσεις να μην έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, ώστε να παραμένουν στεγανοί. Επίσης με τη νέα εργολαβία προβλέπεται η διεύρυνση περιόδου τακτικής συντήρησης. Σήμερα στις εγκαταστάσεις των φωτεινών σηματοδοτών, οι κόμβοι διαθέτουν λαμπτήρες πυράκτωσης με αποτέλεσμα κάθε 7 μήνες να απαιτείται η αλλαγή όλων των λαμπτήρων. Αυτό θα διορθωθεί με τη χρήση σηματοδοτών με οπτικές μονάδες led. Επίσης θα προβλεφθεί η ορθή και νόμιμη διαχείριση της κυκλοφορίας (σήμερα οι σηματοδότες δεν διαθέτουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία προγράμματα λειτουργίας φωτεινής σηματοδότησης. Επίσης στη νέα εργολαβία προβλέπεται ο εξοπλισμός κάθε εγκατάστασης να έχει εγγύηση απρόσκοπτης λειτουργίας τουλάχιστον 5 ετών. Τέλος θα υλοποιηθεί μέσω Κέντρου Επιτήρησης τηλεπιτήρηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 1.370.967,74 ευρώ πλέον ΦΠΑ 329.032,26€, δηλαδή σύνολο 1.700.000€. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 23η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 29η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη προβλέπει πως η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Θα αλλάξει όψη το ΚΤΕΟ
Σύμφωνα με την προκήρυξη αντικείμενο του έργου είναι εργασίες αποκατάστασης, επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης της ∆.Ε. Παρελίων του ∆ήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ∆ιαποντίων Νήσων. Στο υπάρχον κτίριο εμβαδού 913,31 τ.μ., αλλά και στον χώρο εξωτερικά αυτού και πιο συγκεκριμένα στο χώρο εισόδου των οχημάτων και στον χώρο που βρίσκεται το φυλάκιο εμβαδού 211,93 τ.μ., απαιτείται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, διότι λόγω της παλαιότητάς του παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Οι εργασίες, μεταξύ άλλων προβλέπουν καθαίρεση κεραμιδιών και τοποθέτηση υγρομόνωσης και θερμομόνωσης καθώς και επανατοποθέτηση κεραμιδιών (τα γερά και όπου χρειάζεται νέα. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και εσωτερικών θυρών, καθώς επίσης και επισκευές, όπου χρειαστούν. Καθαίρεση ψευδοροφών και αντικατάσταση με διακοσμητική ψευδοροφή. Αποκατάσταση τοπικών βλαβών των υποστυλωμάτων, των πλακών και των δοκαριών. Αποξήλωση των πλακιδίων τοίχου στο χώρο ελέγχου των οχημάτων και τοποθέτηση νέων. Χρωματισμοί εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών.

Αποξήλωση και αντικατάσταση με νέα των ειδών υγιεινής και των κρουνών. Μόνωση των λάκκων κατόπτευσης. Στην αίθουσα του ΚΤΕΟ θα τοποθετηθεί κλιματιστικό μηχάνημα. Θα εγκατασταθεί επίσης κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για να καταστεί δυνατή η συνεχής επιτήρηση όλων των χώρων του ΚΤΕΟ όλο το 24ωρο. Σε όλους τους χώρους του ΚΤΕΟ προβλέπεται η εγκατάσταση αντιδιαρρηκτικού συστήματος ασφαλείας και συναγερμού στο κτίριο. Εγκατάσταση φωτιστικού led καμπάνα και προβολέα led 50w. Υποβρύχια αντλία αποστράγγισης, για την άντληση όμβριων υδάτων κ.α.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 362.903,23€ πλέον ΦΠΑ 87.096,77, δηλαδή σύνολο 450.000€. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 4 Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 10:00 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 9 Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε επτά μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!