Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Αρχές καλοκαιριού σε χρήση το θέατρο “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό, δηλώνει η Π. Τζάννε (video)

Δοθείσης ευκαιρίας, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Π. Τζάννε και Β. Δούκα αντίστοιχα, για την ενημέρωση του κοινού της επαναλειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ και τα εγκαίνια της νέας περιόδου με την παράσταση “Ο Τραπεζίτης”, η κ. Τζάννε έγινε αποδέκτης ερωτήσεων που αφορούν στην επαναλειτουργία του Θεάτρου στο Μον Ρεπό, το οποίο  “σφραγίστηκε” πέρσι μετά από τεχνικές αστοχίες που διαπιστώθηκαν αρχικώς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου και δευτερευόντως από την Πολεοδομία, που διαπίστωσε και το εύρος του προβλήματος. Έτσι λοιπόν, πέρυσι, κρίθηκε ακατάλληλη η λειτουργία του λόγω σαθρότητας της σκηνής και προβλημάτων στην εξέδρα. Συνέπεια αυτού και η ακύρωση των προγραμματισμένων παραστάσεων. Εκ τότε, προχώρησε το ζήτημα σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών και φτάνουμε στο σήμερα. Εν αναμονή δηλαδή, της ολοκλήρωσης της μελέτης από πλευράς Τ.Υ. του Δήμου, όπως είπε η κα. Τζάννε, με σκοπό το αργότερο αρχές Ιουνίου, να δοθεί και πάλι προς χρήση

 

Η Δήλωση Τζάννε

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

 

Το Σεπτέμβριο του 2019 το ΔΗΠΕΘΕ αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη διοικητική δυσπραγία όταν βίωσε την πανελλήνια πρωτοτυπία να μετατραπεί σε διαδημοτικό οργανισμό, αφήνοντας το έρμαιο και εγκλωβίζοντας το στις διαδικασίες τριών Δήμων! Με δύσκολο το συντονισμό τριών δημοτικών συμβουλίων, χωρίς να έχουμε ψηφισμένο προϋπολογισμό, που είναι απαραίτητο εργαλείο προκειμένου να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε καλλιτεχνική ή διοικητική δράση! Έτσι δημιουργήθηκαν μια σειρά από αναπάντεχα προβλήματα … προβλήματα που δεν επέτρεπαν στο θέατρο να παράγει θέατρο! Να δώσει δουλειά σε ηθοποιούς και ανθρώπους του θεάτρου που τόσο την είχαν ανάγκη, προβλήματα πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε διοίκηση ΔΗΠΕΘΕ στην Ελλάδα! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΔΗΠΕΘΕ έμεινε ξαφνικά και χωρίς θερινή κατοικία, αφού το μόλις πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό κρίθηκε «επικίνδυνο» από την Πολεοδομία. Κεραυνός εν αιθρία! Το θέατρο έκλεισε, παραστάσεις αναγκαστικά ακυρώθηκαν, η φήμη του ΔΗΠΕΘΕ κινδύνεψε … Τουλάχιστον δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές!

Η Οδύσσεια όμως έλαβε τέλος, φέρνοντας αισιοδοξία για ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα! Με πολύ πείσμα και μεράκι απ’ όλη την ομάδα, το ΔΗΠΕΘΕ απόκτησε ένα νέο χώρο. Το στούντιο του Δημοτικού θεάτρου. Κάνοντας τις απαραίτητες  παρεμβάσεις και χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που το ΔΗΠΕΘΕ κέρδισε από Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις ,δράσεις, εργαστήρια και συνέδρια, προσφέροντας στο κοινό την ποιότητα που είχε, αξίζει και χρειάζεται .

Επίσης ήδη σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία τουΔήμου μας ,ετοιμάζεται η μελέτη προκειμένου εγκαίρως να αποκτήσουμε ένα νέο θέατρο στο Μον Ρεπό . Το όραμα του κόσμου του θεάτρου, του κόσμου του πολιτισμού στον τόπο μας για ένα νέο, σύγχρονο, επαρκή και λειτουργικό θεατρικό χώρο, που να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί κάθε λογής παραστάσεις , επιτέλους υλοποιείται. Το νέο θέατρο φιλοδοξούμε ότι θα είναι έτοιμο τον προσεχή Μάιο και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου θεατρική παιδεία στον τόπο μας. Επίσης, θα ήθελα να σας ανακοινώσω και δύο νέες συνεργασίες του ΔΗΠΕΘΕ ! Συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποσκοπώντας τόσο στην εξωστρέφεια όσο και στη δημιουργία από κοινού εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την παραχώρηση του studio αλλά και όλη την ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ που πολύ συντονισμένα δούλεψε ώστε να γίνει το θεατράκι που βλέπετε πραγματικότητα!

*Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο κυκλοφορίας της εφημερίδας “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ” (12/02/22)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!