Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρκυρα: «Αυγάτισαν» οι παρατηρητές διαιτησίας για τα τοπικά

Η αποκατάσταση των σχέσεων του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΚ με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των παρατηρητών διαιτησίας για τις τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα στην διάθεση της ΕΠΣΚ υπήρχαν μόνον δύο παρατηρητές διατησίας, οι πιστοποιημένοι από την ΕΠΟ για την Super League 2, Νίκος Πουλημάς και Νίκος Κούλιας. Τώρα, στην διάθεση της ΕΠΣΚ είναι άλλοι οκτώ πρώην διαιτητές, οι οποίοι είναι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Πρόκειται για τους: Γιώργο Αρμενιάκο, Κώστα Πρωτοψάλτη, Θεόδωρο Λέζο, Περικλή Γιούργα, Χρύσανθο Τσαγκαρόπουλο, Χρήστο Καστρινό, Τάσο Κορίκη και Γιώργο Κατσούρη.

Οι οκτώ, αφού πέρασαν επιτυχώς τις προβλεπόμενες γραπτές εξετάσεις, υπέγραψαν διοριστήριο με την ΕΠΣΚ και τέθηκαν στην διάθεσή της. Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, που ιδρύθηκε το 1965 είχε την ευθύνη του ορισμού διαιτητών στις τοπικές διοργανώσεις μέχρι και το 2009, οπότε η ΕΠΟ κατάργησε το δικαίωμα του ορισμού διαιτητών από την Ομοσπονδία (ΟΔΠΕ) και ανέλαβε η ίδια να ορίζει διαιτητές στα Εθνικά πρωταθλήματα και οι τοπικές Ενώσεις στα τοπικά.

Το γεγονός αυτό «πάγωσε» τις σχέσεις πολλών τοπικών Ενώσεων με τους αντίστοιχους Συνδέσμους Διαιτησίας. Αυτό συνέβη και στην Κέρκυρα.  Ωστόσο η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ μεταξύ των πρώτων ενεργειών της ήταν να αναθερμάνει τις σχέσεις με τον ΣΔΠΚ, τα μέλη του οποίου όχι μόνον ανταποκρίθηκαν, αλλά προσφέρθηκαν να παρέχουν και τις υπηρεσίες τους ως παρατηρητές διαιτησίας ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Μάλιστα προσφέρουν και τα γραφεία του Συνδέσμου, προκειμένου να διοργανωθούν εκεί, Σχολές & Σεμινάρια Διαιτησίας.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!