Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διαμαρτυρήθηκαν στη Δήμαρχο για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα από το Δημοτικό Ποταμού

Σύσσωμοι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού καθώς και του Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στον ίδιο χώρο, μαζί με εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ αλλά και εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο ενώ συνομίλησαν με τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου και την εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα Παιδείας Μαρία Ζερβού.

Αν και κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ τους, καθώς αναφέρθηκαν και άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, εντούτοις το κύριο αίτημά τους είναι να μην απομακρυνθεί ο σχολικός φύλακας από το σχολείο και να άρει την απόφαή της η Δημοτική Αρχή.

Βέβαια, από πλευράς Δήμου προκρίθηκε η λύση της πρόσληψης και δεύτερου σχολικού τροχονόμου, αφού πρόκειται για σχολείο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κινδύνους άμεσους που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί λόγω της γεωγραφικής τοποθέτησης του σχολείου (η έξοδος είναι ακριβώς πάνω στον δρόμο), κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Σύμφωνα με τον Σπ. Σουρτζίνο, πρόεδρο της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Κεντρικού Δήμου, δεν προβλέπεται η πρόσληψη δευτέρου σχολικού τροχονόμου σε ίδιο σχολείο, ακόμη και αν πρόκειται για το Νηπιαγωγείο, αφού διαθέτουν την ίδια κοινή είσοδο. Ως εκ τούτου, η μοναδική λύση είναι η πρόσληψη μέσω προγράμματος που αφορά σε ηλικίες 55+, που ωστόσο προϋποθέτει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαρτία αυτού και συναίνεση και από την αντιπολίτευση.

Να υπενθυμίσουμε πως το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού είναι το μοναδικό σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που μέχρι πρότινος διέθετε σχολικό φύλακα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ωστόσο, οι υπηρεσίες του Δήμου, σ΄ύμφωνσ με την κα. Υδραίου, εισηγήθηκαν τη μετακίνηση του στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο, αφού εκεί οι ανάγκες είναι μέγιστες, λόγω της αυξημένης παραβατικότητας στα Γυμνάσια αυτά αλλά και της γεωγραφικής τους θεσης (βρίσκονται ανάμεσα στις Φυλακές και τα Δικαστήρια).

Στο Ζορμπά για τις σχολικές μεταφορές

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα παραμένει όπου μέσα στη μέρα, οι γονείς σε έκτακτη γενική τους συνέλευση θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις – κινητοποιήσεις τους ενώ την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα μεταβούν στον Κ. Ζορμπά να διαμαρτυρηθούν για τα σχολικά δρομολόγια, καθώς 36 παιδιά σήμερα δεν εξυπηρετούνται από τις γύρω περιοχές του Ποταμού.

Η θέση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων πληροφορηθήκαμε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ότι γίνονται μετακινήσεις σχολικών φυλάκων για να καλύψουν λέει το «κενό» που αφήνει φύλακας που συνταξιοδοτείται σε σχολείο της πόλης!!! Από το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας αλλάζει τον πολυετή έμπειρο φύλακα και τον μετακινεί σε άλλο σχολείο χωρίς να εξηγεί κανείς τους λόγους. Είναι αδιανόητο η Δημοτική Αρχή να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Σκέφτηκαν άραγε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο σχολείο του Ποταμού το οποίο είναι ένα μεγάλο σχολείο με ενοικιαζόμενες αίθουσες σε όμορο οικόπεδο και έναν δρόμο στενό που όμως αποτελεί την κύρια αρτηρία της ευρύτερης περιοχής του Ποταμού; Ήδη υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα και η έλλειψη φύλακα θα μεγαλώσει και θα εντείνει το πρόβλημα. Και στο 2ο ΕΠΑΛ επίσης μια τέτοια μετακίνηση θα φέρει αναστάτωση και κίνδυνο για τα παιδιά μας αφού ο συγκεκριμένος φύλακας έχει πολλά χρόνια και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες αυτού του σχολείου.

Αντί λοιπόν να μετακινούν φύλακες και να προσπαθούν να «βουλώσουν τρύπες» κατά το δοκούν, ας κάνουν επιτέλους άμεσα προσλήψεις σχολικών φυλάκων για όλα τα σχολεία στα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη.

 

Η δήλωση της διευθύντριας του 4ου Γυμνασίου

Σύμφωνα με την διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, Ε. Βουσολίνου, η σχολική φύλακας που εργαζόταν στο 3ο και το 4ο Γυμνάσιο, συνταξιοδοτήθηκε τις 31 Αυγούστου, οπότε και οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων αυτών υπέβαλαν τότε το αίτημα για σχολικό φύλακα προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Όπως ανέφερε η κα. Βουσολίνου στην “Κ.Σ.”, “είναι επιτακτική η ανάγκη παρουσίας σχολικού φύλακα στα συγκεκριμένα σχολικά εκπαιδευτήρια, που βρίσκονται δίπλα στις Φυλακές. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εκ μέορυς μας εισήγηση για απόσπαση σχολικού φύλακα από άλλο σχολείο, προκαλώντας σειρά προβλημάτων. Αυ΄το είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής”.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, τις προηγούμενες μέρες, η οποία προκάλεσε μια απίστευτη αναστάτωση, σε γονείς και εκπαιδευτικούς, θέτοντας ταυτόχρονα, σε κίνδυνο, τουλάχιστον 340 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού.

Μετά από τη συνταξιοδότηση του φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο και μετά από μια αίτηση του φύλακα της Κορακιάνας να έρθει στην πόλη, αντί να τοποθετηθεί ο φύλακας κατευθείαν στο κενό που δημιουργήθηκε στο 3ο-4ο Γυμνάσιο (αναρωτιόμαστε γιατί…), αναστατώθηκαν δύο σχολεία το 2ο  ΕΠΑΛ και ο Ποταμός.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή, λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία της, αποφάσισε να μεταφέρει το φύλακα του 2ου ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το φύλακα από το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο 2ο ΕΠΑΛ και το φύλακα του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στο 3ο-4ο Γυμνάσιο. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, για μια ακόμα φορά, προσπαθεί να μοιράσει τη φτώχεια, κάνοντας αλχημείες, αντί να διεκδικήσει μόνιμους φύλακες για όλα τα σχολεία του Δήμου.

Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι, από τη μία, ο φύλακας του 2ου ΕΠΑΛ που είναι 17 χρόνια εκεί και γνωρίζει πολύ καλά το σχολείο και τις ανάγκες του, τους μαθητές του και τους εκπαιδευτικούς και λόγω της εμπειρίας του στο συγκεκριμένο σχολείο, μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις, να οδηγηθεί σε ένα καινούριο περιβάλλον –παρά τη θέλησή του (παρεμπιπτόντως το ΕΠΑΛ Κορακιάνας που τοποθετήθηκε είναι και αντιδιαμετρικά αντίθετο από τον τόπο κατοικίας του)- και να χρειάζεται από την αρχή να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον.

Από την άλλη, ο Δήμος αφήνει, το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού, όπως και το Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων, και στα οποία φοιτούν 340 μαθητές, χωρίς καθόλου φύλακα, αφήνοντας τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα σε κινδύνους κι εντείνοντας την ανασφάλεια των γονιών και των εκπαιδευτικών. Δικαίως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, προκειμένου να μείνουν προστατευμένα τα παιδιά και τα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

·        Να μη γίνει καμία αλλαγή στην τοποθέτηση των φυλάκων των σχολείων.

·        Άμεση πρόσληψη μόνιμων φυλάκων κι επιστατών σε ΟΛΑ τα σχολεία του νησιού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!