Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο 35χρονος μισθωτής του χώρου στον οποίο έχασε τη ζωή του ο 49χρονος εργάτης

Στην Κέρκυρα αναμένεται σήμερα κλιμάκιο της Eπιθεώρησης Aσφαλείας και Yγείας της Eργασίας από τα Γιάννενα προκειμένου να προβεί σε αυτοψία στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του 49χρονος εργάτης το μεσημέρι της Δευτέρας.  Στο μεταξύ συνελήφθη  ο 35χρονος μισθωτής του χώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο οποίος απασχολούσε με σύμβαση εργασίας τον άτυχο 49χρονο.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας κάνει λόγο για “εργατικό έγκλημα” αλλά για “ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής  στους χώρους εργασίας“. Οι οικοδόμοι προγραμματίζουν μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ΕΡΤ, στις 8 Νοεμβρίου απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την επαναλειτουργία σε σταθερή βάση των  μικτών επιτροπών ελέγχου των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στις κατασκευές, να στελεχωθούν άμεσα και πλήρως με επιθεωρητές οι επιθεωρήσεις εργασίας και να δημιουργηθεί το ανάλογο τμήμα και στην Κέρκυρα, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!