Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Νότου αναδείχθηκε ξανά με το τροχαίο ατύχημα

Περι τη μια ώρα χρειάστηκε για να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το κέντρο της πόλης στη Λευκίμμη, όπου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου.

Κατά το τροχαίο, συγκρούστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό μοτοσικλετιστή, με τον τελευταίο να χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς τραυματίστηκε. Ο 30χρονος μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομειο της Κέρκυρας, όταν έφτασε ασθενοφόρο του Εκαβ από το κέντρο της πόλης. Δε γίνεται λόγος για καθυστέρηση καθώς η χιλιομετρική απόσταση είναι τέτοια, που είναι σχεδόν αδύνατη η ταχύτερη άφιξη του ασθενοφόρου. Πριν την διακομιδή του τραυματία στο Νοσοκομειο, προηγήθηκε η μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, με περίθαλψη, όπως λένε οι μάρτυρες, από διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας, και βοήθησαν ώστε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας. Ο τραυματίας βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ, καθώς στη Νότια Κέρκυρα υπολειτουργεί. Το θέμα έχει αναδειχθεί και από το σωματειο εργαζομενων που ζητά επιτακτικά πρόσληψη προσωπικού, με σχετικό αίτημα να έχει γίνει και από τη δημοτική αρχή Λέσση. Εν τούτοις, έχουν περάσει πολλοί μήνες και δεν έχει υπάρξει εξέλιξη. 
Εν τω μεταξύ, η τουριστική σεζόν έχει αρχίσει και μαζί με αυτήν, έρχονται και τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε. Και δεν είναι πάντα η ανάγκη που αφορά σε τροχαία ατυχήματα με τους τουρίστες ή τους ντόπιους αλλά σε ένα σωρό περιπτώσεις που χρειάζεται η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ. Αν υποτεθεί ότι σε κάθε περίπτωση θα χρειάζεται οι διασώστες να διασχίσουν το μισό νησί στο ζενίθ του κυκλοφοριακού φόρτου, τότε ίσως μόνο ο Άγιος μπορεί να βάλει το χέρι του, που λένε και οι ντόπιοι.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!