Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: “Κλειδώνει” ο ανάδοχος μεταφοράς σκουπιδιών

Το «πράσινο φως» για να φύγει το πρώτο φορτίο σκουπιδιών από την Κέρκυρα προς Κοζάνη ανάβει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί της Παρασκευής (8/5/20) πρόκειται να συνεδριάσει με το σύστημα της περιφοράς, η ΕΕ υπό την προεδρία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας-Διαποντίων Μερόπης Υδραίου και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση των πρακτικών της επιτροπής του διαγωνισμού «μεταφορά των ΑΣΑ τριών δήμων Κέρκυρας στην Κοζάνη για επεξεργασία από την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ»..
Ως γνωστό ο διαγωνισμός, που είχε την έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων να διεξαχθεί με διαδικασία “fast track” , ολοκληρώθηκε και τη Μ. Δευτέρα, η επιτροπή άνοιξε τις προσφορές των τριών εταιριών, που επελέγησαν μεταξύ των δέκα ενδιαφερομένων για την τελική φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΣ» ανάδοχος τελικά επελέγη η Εnact. Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου της μεταφοράς 23.700 τόνων σκουπιδιών από το νησί μας στην Κοζάνη ανέρχεται σε 1.704.504€ (συμπεριλαμβανομένου 24% ΦΠΑ). Η πρώτη μεταφορά σκουπιδιών αναμένεται στις αρχές Ιουνίου. Μετά την Εκτελεστική Επιτροπή , πρόκειται να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ με άλλα θέματα.
Στο μεταξύ ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναμένεται να ενισχυθεί με 32 νέα οχήματα (απορριμματοφόρα, καλαθοφόρα, πρέσσες, γερανούς κλπ), μέσω leaging, προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΦιλόΔημος Ι & ΙΙ. Μετά την εξέλιξη αυτή ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης αισιοδοξεί από τις αρχές του 2022, ο δήμος θα απαλλαγεί από το κόστος των συμβάσεων με ιδιώτες, αφού θα μπορεί να κάνει την αποκομιδή με δικά του μέσα.

 

Με leasing 18 απορριμματοφόρα
Στις 30 Απριλίου 2020 η Αποκεντρωμένη ενέκρινε την αγορά 18 απορριμματοφόρων από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με χρηματοδοτική μίσθωση Leasing συνολικού προϋπολογισμού 3.648.824 €. Συγκεκριμένα πρόκειται για προμήθεια: 5 απορριμματοφόρων τύπου πρέσας (χωρητικότητας ι6 κμ), 4 απορριμματοφόρα ανοιχτού τύπου (χωρητικότητας 4κμ), ένα τριαξονικό όχημα 26τν τύπου γάντζου (hook lift) μεταφοράς απορριματοκιβωτίων. Ένα τετραξονικό όχημα 33τν τύπου γάντζου μεταφοράς απορριματοκιβωτίων. Ένα τριαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 26τν. Δύο διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά με γερανό και γάντσο. Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό και αρπάγη. Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5 τν. Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 7,5ν με γερανό και αρπάγη και ένα ημικάμπινο ημιφορτηγό 4Χ4. Η προμήθεια των οχημάτων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς.
Έρχονται και άλλα 14
Στο μεταξύ έχει εγκριθεί η ένταξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας-Διαποντίων σε δύο προγράμματα του ΦιλόΔημος I & II, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομ €, μέσω των οποίων θα προμηθευτεί ακόμα έξι οχήματα: Δύο καλαθοφόρα, μία τσάπα-εκσκαφέα, ένα φορτωτή, ένα σάρωθρο πολυμηχάνημα και έναν ανατροπέα τριαξονικό. Επίσης από το ΕΣΠΑ (Τομεακό του ΥΠΕΡΑ) πρόκειται να προμηθευτεί ακόμα έξι απορριμματοφόρα κυρίως για ανακυκλώσιμα, ενώ από διακρατικό πρόγραμμα πρόκειται να προσθέσει στον στόλο του ακόμα δύο απορριμματοφόρα.

Βρέθηκαν τέσσερις καταστροφείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Υπηρεσία καθαριότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας-Διαποντίων εντόπισε τέσσερις οχήματα-καταστροφείς, που μέχρι πρότινος ήταν στα «αζήτητα». Ήδη τα οχήματα αυτά έχουν μεταφερθεί στο συνεργείο και από τις αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη της καθημερινότητας. Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός στόλος οχημάτων (Καθαριότητας-Πρασίνου) στον Κεντρικό Δήμο ανέρχεται σε δεκαέξι (απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ) και με τις νέες προμήθειες και τις επισκευές των παλαιών θα εκτιναχθεί στα 52. Αριθμός ικανός να εξυπηρετήσει τις ανάγκες. Υπενθυμίζουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας καθαριότητα αριθμεί περίπου 150 εργαζόμενους.

 

Η ENACT ΑΕ
Ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα τα Ιωάννινα. Πρόεδρος και Δ.Σ είναι ο Σπύρος Λώλης. Η δραστηριότητα της εταιρείας επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς:
• Αποκομιδή, Συλλογή, Μεταφορά, Προσωρινή αποθήκευση, Επεξεργασία, Διάθεση και Ανακύκλωση Αστικών – Βιομηχανικών – Εμπορικών απορριμμάτων.
• Μελέτη, Εγκατάσταση και Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ), Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων-Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α- Χ.Υ.Τ.Υ), Μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και εγκαταστάσεων διάθεσης αποβλήτων.
• Διαχείριση και Ανακύκλωση οργανικών υλών, ακατάλληλων προς κατανάλωση τροφίμων, αποβλήτων από εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, γεωργικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων.
• Διαχείριση αποβλήτων με σκοπό την Παραγωγή Ενέργειας.
• Παροχή συμβουλών, υπηρεσιών και εκπόνηση μελετών σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης και χρηματοδότησης συστημάτων ορθολογικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης και ανάκτησης πρώτων υλών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!