Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Μεγαλώνει η λίστα των σωματείων που απεργούν την Πρωτομαγιά

“Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο αριθμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εν όψει της Πρωτομαγιάς , παίρνουν αποφάσεις για απεργία στις 6 Μάη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία αντιπροσώπων σωματείων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση
Μέχρι την Τρίτη 27 Απρίλη είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις η ΑΔΕΔΥ, η Π.Ν.Ο , το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ,21 Εργατικά Κέντρα , 20 Ομοσπονδίες και 300 Πρωτοβάθμια Σωματεία σε όλη τη χώρα.Με βάση τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 6 Μάη στην Κέρκυρα, απεργούν οι παρακάτω κλάδοι εργαζομένων:
Ξενοδοχοϋπάλληλοι ,Επισιτισμός ,Τουρισμός ,Υπάλληλοι Τουριστικών Γραφείων
-Ιδιωτικοί Υπάλληλοι σε πάσης φύσεως ιδιωτικές επιχειρήσεις στο εμπόριο,
τα Σούπερ Μάρκετ, τις υπηρεσίες , γραφεία κλπ.
-Οικοδόμοι και συναφή επαγγέλματα σε τεχνικά και κατασκευαστικά έργα.
-Εκπαιδευτικοί , Δάσκαλοι, Ειδική Αγωγή, Διοικητικοί Υπάλληλοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Δημόσιοι υπάλληλοι , αποκεντρωμένη διοίκηση κλπ.
-Νοσοκομειακοί Ιατροί.
-Υπάλληλοι Δήμων και αιρετής Περιφέρειας.
-Προσωπικό Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.
-Ναυτεργάτες.
-Μισθωτοί λογιστές και βοηθοί λογιστών
-Φαρμακουπάλληλοι
-Εργατοϋπάλληλοι μεταφορών, Αστικό , Υπεραστικό ΚΤΕΛ κλπ
-Εργαζόμενοι Ναυτιλιακών Εταιρειών.
-Μουσικοί και καλλιτέχνες.
Τέλος στις συγκεντρώσεις του εργατικού κινήματος στις 6 Μάη καλεί να λάβουν μέρος τους απόμαχους της εργασίας ,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
Είναι προφανές ότι όπως σε όλη την Ελλάδα , έτσι και στην Κέρκυρα και ακόμη καλύτερα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων , καλείται απ τις συνδικαλιστικές της οργανώσεις να απεργήσει στις 6 Μάη, τιμώντας πραγματικά την Εργατική Πρωτομαγιά και προβάλλοντας τα σύγχρονα αιτήματα της τάξης μας .
Οι αποφάσεις για απεργία στις 6 Μάη που λαμβάνονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις με διαφορετικές αφετηρίες και απόψεις , στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση , τους εργοδότες , τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν δέχονται να απεργούν και να τιμούν τους νεκρούς τους κατ εντολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους , γυρίζουν την πλάτη στην επιχείρηση εξευτελισμού του εργατικού κινήματος που στήθηκε απ τον Μητσοτάκη , τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και την ‘’συνδικαλιστική μαφία’’ με παράταση πασχαλινών διακοπών στις 4 Μάη.
Κανείς τίμιος εργαζόμενος , ανεξάρτητα από πολιτική ή άλλη τοποθέτηση ,δεν συμμετέχει στην προσπάθεια εκφυλισμού της εργατικής Πρωτομαγιάς που στήθηκε για τις 4 Μάη.
Η φετινή Πρωτομαγιά λαμβάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αφού με πρόσχημα την υγειονομική κρίση οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση τους , έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, ενώ επίκειται η κατάθεση στην Βουλή του αντεργατικού τερατουργήματος , που καταργεί το 8ωρο, την απεργία, την συνδικαλιστική δράση, την Κυριακάτικη αργία και άλλα δικαιώματα. Γι αυτό κανείς δεν πρέπει να λείψει απ τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με τα Σωματεία του , το Σάββατο 1η Μάη στις 11.30 στους Κουραμάδες, στο μνημείο του ΚΩΣΤΑ ΧΥΤΗΡΗ , (ενός εκ των εκτελεσθέντων της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944)και την απεργία την Πέμπτη 6 Μάη με κεντρική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο .

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!