Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Με αύξηση έκλεισε η τουριστική κίνηση και τον Οκτώβριο

Αύξηση της τάξης του 6,5% σημειώθηκε το μήνα Οκτώβριο στις εμπορικές πτήσεις εξωτερικού, στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΥΠΑ Δημ. Ρούσσος.

Από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 1004 πτήσεις έναντι 942 την αντίστοιχη περσινή περίοδο με τους Βρετανούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 433 πτήσεις (401 πέρυσι). Ακολουθούν οι Γερμανοί με 286 (250) πτήσεις, οι Πολωνοί με 61 (43), οι Γάλλοι με 43 (40), οι Ιταλοί με 25 (57) πτήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport από την αρχή της σεζόν έως το τέλος Σεπτεμβρίου έφτασαν στο νησί 1 εκατ. 700 χιλιάδες τουρίστες, όσοι ακριβώς ήρθαν στην Κέρκυρα καθ’ όλη τη σαιζόν του 2022, γεγονός που σημαίνει ότι η φετινή χρονιά θα σπάσει το ρεκόρ της περσινής.

Για το μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν 27 πτήσεις  με τις οποίες κλείνει και η σεζόν για το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα αρκετές εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν ήδη δημοσιοποιήσει το πτητικό τους πρόγραμμα για την ερχόμενη σεζόν, που ξεκινάει από τέλη Μαρτίου και μάλιστα με περισσότερες πτήσεις από άλλες χρονιές.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!