Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Νέος εξοπλισμός για το κολυμβητήριο του ΕΑΚΚ

Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας βρίσκεται από προχθές ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του κολυμβητηρίου Ναυπάκτου, προκειμένου να αντικατασταθεί ο γερασμένος εξοπλισμός του κολυβητηρίου «Σπύρος Γιαννιώτης». Πρόκειται για αχρησιμοποίητο εξοπλισμό, αφού το κολυμβητήριο Ναυπάκτου δεν λειτούργησε ποτέ, μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ 2004». Όπως ανάφερε, ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ Σταμάτης Λυκούρης: « Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της ΓΓΑ και του ΕΑΚ Κέρκυρας, παραλάβαμε χθες τον μηχανολογικό εξοπλισμό από το αχρησιμοποίητο κολυμβητήριο της Ναυπάκτου. Πρωταρχικός μας στόχος να τοποθετηθεί άμεσα ούτως ώστε να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα και να γίνει το κολυμβητήριο της Κέρκυρας πιο λειτουργικό και λιγότερο κοστοβόρο».

Το ιστορικό

Το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», δηλαδή τα έργα, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 1,27 δισ. ευρώ (432 δισ. δρχ.) συνδέονταν με την ολυμπιακή προετοιμασία. Αποτελούνταν από 12 υποπρογράμματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα έργα υποδομής στις ολυμπιακές πόλεις, την ανάπλαση των πυλών εισόδου της χώρας, την Αρχαία Ολυμπία, το δίκτυο των νέων αθλητικών υποδομών, τα προολυμπιακά προπονητήρια και την Πολιτιστική Ολυμπιάδα στην περιφέρεια. Σε αυτό το πρόγραμμα η ΓΓΑ είχε εντάξει την κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή του ΣΚΑ στη Ναύπακτο, προϋπολογισμού 1,3 εκ.€. Το κολυμβητήριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2003, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και μέχρι τώρα παραμένει γιαπί και χρησιμεύει ως αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού και αρχειοθέτησης υπηρεσιών του δήμου.

Οι πολλές χιλιάδες ευρώ (350.000 ανά έτος) που απαιτούνται για τη θέρμανση της Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας του κολυμβητηρίου που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται με σκοπό κάποια στιγμή η Ναύπακτος να αποκτήσει κολυμβητήριο, ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας των δημοτικών αρχών της. Μάλιστα η προηγούμενη είχε συνάψει με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μνημόνιο συνεργασίας με την Γ.Γ.Αθλητισμού. Στους όρους του οποίου προβλέπονταν η παραχώρηση όλου του επώνυμου εξοπλισμού σε άλλα ανά την Ελλάδα κολυμβητήρια με αντιστάθμισμα, την κατασκευή του προαυλίου του 3ου γυμνασίου (έγινε) και η κατασκευή του ελαστικού τάπητα(ταρτάν) στο εθνικό Παπαχαραλάμπειο στάδιο (έχει υπογραφεί η σύμβαση και υπάρχουν οι πιστώσεις). Το 2016, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Ναύπακτο υπό τον τότε ΓΓΑ Ιούλιο Συνοδινό, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚΚ Γιάννης Μακαντάνης. Σε εκείνη τη σύσκεψη αποφασίστηκε ο αχρησιμοποίητος μηχανολογικός εξοπλισμός του κολυμβητηρίου Ναυπάκτου να παραχωρηθεί στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας. Έκτοτε το θέμα «σκάλωσε» στην γραφειοκρατία.

Δόθηκε λύση

Για να έρθει ο Φεβρουάριος 2020, οπότε υπεγράφη νέο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Ναυπάκτου, τη ΓΓΑ και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Κέρκυρας Σταμάτη Λυκούρη για παραχώρηση του εξοπλισμού στο κολυμβητήριο Κέρκυρας, με την υποχρέωση το ΕΑΚΚ να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς. Ο ερχομός της πανδημίας, έφερε πίσω την διαδικασία, η οποία ωστόσο προχθές είχε αίσιο τέλος, αφού ο εξοπλισμός έφτασε στην Κέρκυρα. Πρόκειται για αχρησιμοποίητο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει καυστήρες, αντλίες, φίλτρα, κολεκτέρ κ.α. Απομένει να γίνει η σύνδεση του, ούτως ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε τους αθλητές και τα σωματεία. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το κόστος μεταφοράς ανήλθε σε 9 χιλ €.

Προχωράνε και άλλα έργα στο ΕΑΚΚ

Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του συνθετικού αθλητικού δαπέδου στο βοηθητικό προπονητήριο προϋπολογισμού 104 χιλ €. Ενώ προς δημοπράτηση είναι και η μελέτη στατικής επάρκειας και στατικής ενίσχυσης του κλειστού γυμναστηρίου και κλειστού κολυμβητηρίου , που είναι ενταγμένα στο ΠΔΕ και την τρέχει η ΓΓΑ. Στο μεταξύ το ΕΑΚΚ έχει πιστωθεί με 240 χιλ €, προκειμένου να προχωρήσει σε έργα άμεσης ανάγκης, όπως η κατασκευή εξέδρας στο κλειστό γυμναστήριο, το κούμπωμα του εξοπλισμού στο εργοστάσιο της πισίνας, μονώσεις και άλλες παρεμβάσεις. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο ΕΑΚΚ και υπο την επιστασία του Ιωσήφ Μισφούτ έχει προχωρήσει η συντήρηση του χλοοτάπητα του ανοιχτού ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενώ έχουν γίνει λουστραρίσματα και παρεμβάσεις στο παρκέ του κλειστού γηπέδου. Τέλος στις άμεσες δράσεις του ΕΑΚΚ περιλαμβάνεται και η κατασκευή προκατ (μπαλόνι) προπονητηρίου στο χώρο των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!