Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ολοκληρωμένη παρουσίαση εφαρμογής του Ιονίου Παν/μίου με τα γεωγραφικά σημεία απινιδωτών (pics-vid)

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χονδρογιάννη

Ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής καθηγητής Μάνος Μάγκος

Στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της εφαρμογής που έφτιαξαν οι Κερκυραίοι φοιτητές Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου  Δημήτρης Πραματευτάκης και Αλέξανδρος Ρήγας, με τον επιβλέποντα καθηγητή κ. Καρύδη. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, εισαγωγικά μίλησε ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Μάνος Μάγκος καθώς και το μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ Κέρκυρας – διασώστης Θωμάς Μπαντάς.

Περιγραφικά και σε αδρές γραμμές, “κατεβάζοντας” την εφαρμογή σε tablet ή κινητά adroid και μόνο- προς το παρόν- μπορεί ο καθένας, κάτοικος της Κέρκυρας ή επισκέπτης, να διαπιστώσει από το σημείο στο οποίο βρίσκεται, που είναι τοποθετημένο ο κοντινότερος απινιδωτής, σε ποια απόσταση, ποια είναι η συντομότερη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ώστε να φτάσει σε αυτόν και σε ποια σημεία σε όλη την Κέρκυρα υπάρχουν τοποθετημένοι απινιδωτές.

Ο επιβλέπων καθηγητής κ. Καρύδης

Χρησιμοποιούνται οι χάρτες της google ενώ η εφαρμογή είναι συνεχώς εξελισσόμενη ενώ με τα σχόλια που μπορεί να αφήσει κανείς κατά τη χρήση της εφαρμογής, οι υπεύθυνοι τα λαμβάνουν υπόψιν τους προκειμένου να την ενημερώνουν και να την κάνουν την εφαρμογή πληρέστερη. Άλλωστε, όσο αυξάνονται οι απινιδωτές στην Κέρκυρα, αντιστοίχως γίνονται και οι ενημερώσεις στον χάρτη προσθέτοντας τα σημεία ενώ, εφόσον εξασφαλιστεί και η απαιτούμενη χρηματοδότηση, η εφαρμογή θα μπορέσει να είναι διαθέσιμη και στις συσκευές IOS δηλαδή της Apple.

Οι φοιτητές που έφτιαξαν την εφαρμογή με την γεωγραφική ένδειξη τοποθέτησης απινιδωτών Δημήτρης Πραματευτάκης (α) και Αλέξανδρος Ρήγας (δ)

Οι φοιτητές δήλωσαν πως χρειάστηκαν έναν χρόνο εργασίας προκειμένου η εφαρμογή αυτή να διατεθεί προς χρήση ενώ μελλοντικά, θα μπορέσει να αναπτυχθεί ώστε να προστεθούν και χάρτες με απινιδωτές ανά την Ελλάδα.

Παρών ήταν και ο επιχειρηματίας Σπύρος Σιμάτης ο οποίος έχει προχωρήσει σε δωρεά απινιδωτών που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία.

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!