Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Κέρκυρα: Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο έως την Κυριακή 9/01

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο έως την Κυριακή 9 Ιανουάριου, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, τοπικές ομίχλες σε κλειστές περιοχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το ιδιωτικό μετεωρολογικό σταθμό Πετάλειας, βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται αργά προς στα δυτικά του Ιόνιου τουλάχιστον έως 11 Ιανουαρίου, ενώ από την Παρασκευή 7/1 επιστρέφει ο χειμώνας και μετέπειτα θα υπάρξει μικρή πτώση του υδράργυρου (άνευ σημασίας). Όσον αφορά το θέμα ψυχρής εισβολής στον ελλαδικό χώρο αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/1: Σταδιακή μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή στο Β. Ιόνιο. Η μέρα θα ξημερώσει με αρκετές νεφώσεις, αν και δεν αποκλείονται και μικρά ανοίγματα με ήλιο. Προς τις πρώτες πρωινές ώρες οι νεφώσεις ερχόμενες από την Ιταλία, θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές, έτσι έως το μεσημέρι θα πρέπει να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες αργότερα θα δυναμώνουν.  Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικοί, το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικοί έως 4 bft και παροδικά κοντά στους Παξούς έως και 5 bft. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο έως το μεσημέρι, οπότε θα φτάσει τους 16oC στα πεδινά και τα παράκτια, και γύρω τους 11oC στα ορεινά. Υψηλά θα κυμαίνεται η υγρασία.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 13oC έως 9oC

Παξούς: 16οC έως 11oC

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/1: Η συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού του Σαββάτου. Τοπικές βροχές με ασθενείς έως μέτριας έντασης και σύντομες σε διάρκεια θα εκδηλώνονται κατά περιόδους, ωστόσο αναμένεται να βρέξει πολύ. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοανατολικοί 4-5 bft, και τοπικά 6 bft, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα πέσει, έτσι το μεσημέρι θα φτάσει τους 15oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και γύρω τους 10oC στα ορεινά τμήματα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 12oC έως 8oC

Παξούς: 14οC έως 11oC

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1: Η Κυριακή θα ξημερώσει με γενικά καλές καιρικές συνθήκες, οι νεφώσεις θα διαλυθούν σχετικά γρήγορα από τις πρώτες πρωινές ώρες, έτσι αναμένεται αρκετός ήλιος αν και μέτρια διαύγεια στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον ως το απόγευμα, αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν στη συνέχεια, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 bft, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14oC σε πεδινές και παράκτιες περιοχές, και γύρω τους 10oC σε ορεινές. Γύρω στους 7oC θα πέσει η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην πόλη της Κέρκυρας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 11oC έως 7oC

Παξούς: 14οC έως 9oC

 

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!