Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο ως την Τετάρτη 12/01

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο έως την Τέταρτη 12 Ιανουαρίου,  βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη, χειμωνιάζει και μεγάλα ανοίγματα με ήλιο την Τέταρτη !

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το ιδιωτικό μετεωρολογικό σταθμό Πετάλειας, άλλο ένα βαρομετρικό χαμηλό έχει σχηματιστεί ήδη στην περιοχή της Ιταλίας και θα αρχίσει να μας επηρεάζει και  θα φέρει βροχές  ενώ τα βαρομετρικά αυτά χαμηλά συνοδεύονται και από ψυχρές αέρες μάζες που θα ρίξουν τη θερμοκρασία. Έτσι λοιπόν, περιμένουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όσο θα πηγαίνουμε προς το τέλος του Ιανουαρίου, θα γίνεται όλο και πιο  αισθητή, όχι μόνο εδώ στην Κέρκυρα αλλά για όλη την χωρά !

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/1: Μεταβολή προς το «χειμωνιάτικο» θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς αναμένονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα έχουν μέτριες εντάσεις σε γενικές γραμμές, αναμένεται κατά διαστήματα να είναι ιδιαίτερα πυκνές. Μέσα στη μέρα θα υπάρξουν παύσεις και μικρά ανοίγματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-Νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 bft, στα Διαπόντια Νησιά θα φύσουν έως 5 bft. ενώ από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικές έως 2-3 bft. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, έτσι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 13oC και αργά τη νύχτα τους 8oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και το μεσημέρι γύρω τους 7oC και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα πέσει στους 2oC στα ορεινά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 12oC έως 10oC

Παξούς: 12οC έως 10oC

 

ΤΡΙΤΗ 11/1: Η Τρίτη θα ξημερώσει με συννεφιά στην Κέρκυρα, ενώ ίσως θα σημειώνονται παροδικές βροχές ασθενούς έως μέτριες έντασης, Από το απόγευμα ή το βράδυ και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-Βορειοδυτικες διευθύνσεις 3-4  bft, και στα Διαπόντια Νησιά έως 5-6 bft. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 15oC στα παράλια του Β. Ιόνιου, γύρω τους 10oC στα ορεινά, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης θα πέσει στους 8oC στην πόλη της Κέρκυρας, και τοπικά στους 2oC σε πολύ ορεινές. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 14oC έως 10oC

Παξούς: 14οC έως 10oC

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/1: Η Τέταρτη θα ξημερώσει με κρύο και παγετό σε ορεινές περιοχές, κατά τα λοιπά αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και παροδικές νεφώσεις, κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές.  Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις θα διαλυθούν και το βράδυ προς την Πέμπτη ενδέχεται να κάνει πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα φύσουν από Βορειοανατολικές διευθύνουσες έως 4 bft και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, έτσι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 14oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 9oC στα ορεινά, ενώ ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα πέσει στους 4oC στην πόλη της Κέρκυρας και στον -2oC στα ορεινότερα χωριά του νομού.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: 13oC έως 7oC

Παξούς: 13οC έως 6oC

 

Καλή εβδομάδα σε όλους σας !

 

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!