Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Που θα στηθούν οι κάλπες στις εσωκομματικές του ΚΙΝ.ΑΛ. – Δηλώσεις Τησαρχόντου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

Η εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου επιθυμούμε να αποτελέσει αφετηρία για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ώστε να καταστεί ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού Κέρκυρας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος και σε όσους δημοκρατικούς πολίτες επιθυμούν με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και   να προσέλθουν στα Εκλογικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν σε έξι (6) σημεία της Κέρκυρας και ένα (1) στους Παξούς.

Οι κάλπες στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Τησαρχόντου στην «Κ.Σ.» , στην Κέρκυρα θα στηθούν επτά κάλπες σε Κέρκυρα και Παξούς, με τη δυνατότητα προσθήκης ακόμη μιας, εφόσον καταστεί αναγκαίο λόγω της ενδεχόμενης συρροής πολιτών για να ψηφίσουν και δεδομένης της τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας:

  1. Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας όσων το πατρώνυμο αρχίζει από Α μέχρι Κ.
  2. Αίθουσα Παλαιάς Νομαρχίας όσων το πατρώνυμο αρχίζει από Λ μέχρι Ω, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν Κινητικά προβλήματα.
  3. Δημοτικό Κατάστημα Σκριπερού

 

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας:

Αίθουσα Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αχαράβης.

 

Δήμος Νότιας Κέρκυρας:

  1. Αργυράδες: Δημοτικό Κατάστημα Αργυράδων.
  2. Λευκίμμη: Γυμνάσιο Λύκειο Λευκίμμης Αίθουσα Λόγου και Τέχνης.

 

Δήμος Παξών:

Δημαρχείο Γαίου.

 

Η ανακοίνωση

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα διευκολύνονται από τα παραπάνω  και να καταβάλλουν το ποσόν των τριών (3) Ευρώ ,ώστε  να καλυφθούν τα έξοδα της εκλογικής διαδικασίας.

 Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021 η διαδικασία θα επαναληφθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων  την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

 

Ποιοι έχουν το δικαίωμα ψήφου

 

Η ΕΔΕΚΑΠ καθιστά σαφές ότι στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής. Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του».

 

Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση χρήσης στοιχείων από το ΚΙΝΑΛ

Η ΕΔΕΚΑΠ ξεκαθαρίζει ότι κατά τη διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το Κίνημα Αλλαγής για τη χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, τονίζει ότι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου, καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ώρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

 840 τα εκλογικά τμήματα

Η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) για τη τήρηση του καταστατικού και των εκλογικών διαδικασιών της εκλογής ηγεσίας, ανακοίνωσε τα 840 εκλογικά κέντρα όπου θα ανοίξουν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

 

Τι επιτρέπεται και τι απαγορέυεται

Ο κ. Τησαρχόντου σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν μέλη ή φίλοι του κόμματος που είναι εγγεγραμμένα σε άλλα κόμματα αλλά επιτρέπεται σε στελέχη του κόμματος που φέρουν πολιτικό αξίωμα και συνεργάζονται με παρατάξεις εκτός ΚΙΝΑΛ σε δήμου και Περιφέρειες.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στις εκλογές του 2017 στην Κέρκυρα την πρώτη Κυριακή είχαν προσέλθει 1802 άτομα να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ ενώ 1400 τη δεύτερη Κυριακή.

Ο κ. Τησαρχόντου εκτίμησε, μιλώντας στην «Κ.Σ.», πως θα είναι επιτυχία το κόμμα στο νησί να καταφέρει να συγκεντρώσει και πάλι 1800 με 2000 ψήφους την πρώτη Κυριακή, αν και στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν και οι υποστηρικτές του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ, με τους οποίους υπήρχε συνεργασία. Ωστόσο, καταλήγει πως υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο, για τις εκλογές που έρχονται.

 

Για να δέτε ποιοι συγκροτούν τη Ν.Ε. Συντονισμού του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, πατήστε στο σύνδεσμο

                    

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!