Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στο Μουσείο Καποδίστρια η υπουργός τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη με τον Μ. Μάτσα

Το Μουσείο Καποδίστρια επισκέφθηκαν την Κυριακή η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, συνθέτη Μίνω Μάτσα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Μουσείου Ντάρια Κοσκορου, η κα Κεφαλογιάννη και ο κος Μάτσας περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια από την ίδια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση για τους τρόπους που μοορεί το Μουσείο και το Υπουργείο να συνεργαστούν για την προβολή του Καποδίστρια, του Μουσείου και του τόπου στο εξωτερικό.


Η κα Υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου:
«Το Μουσείο Καποδίστρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου μουσεία στην Ελλάδα- κι όχι μόνο.
Χαίρομαι για τις τιμητικές διακρίσεις- σας αξίζουν και με το παραπάνω!
Εύχομαι να συνεχίσετε την εξαιρετική σας δουλειά της ανάδειξης της μεγαλύτερης προσωπικότητας της νεότερης Ελλάδας, του πρώτου Κυβερνήτη”, Ιωάννη Καποδίστρια.
Είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία προκειμένου να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του μουσείου αλλά και να οργανώσουμε εκθέσεις στο εξωτερικό μεταφέροντας την ιστορία, την εποχή, την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.»

Να σημειωθεί πως της Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αρμόδιους φορείς και την περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Ρ. Κράτσα, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Τουρισμού Ε. Ράπτης καθώς και του Γ.Γ. στην Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!