Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στο πλευρό των εποχιακά εργαζομένων που μένουν χωρίς ανεργία φέτος, το ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σταμάτη Πελάη, που γνωστοποίησε την κατάσταση με τους χιλιάδες εργαζομένους στον Τουρισμό που δε θα λάβουν φέτος επίδομα ανεργίας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το ΜέΡΑ25 ΕΠΙΜΕΝΕΙ να στέκεται και να αγωνίζεται στο πλευρό των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό και καταδικάζει την κυβερνητική αναλγησία που τους αφήνει άλλη μια φορά στο … κενό.

Απαιτεί από τους «άριστους», έστω και την τελευταία στιγμή να σκεφθούν την επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου.

Να σκεφθούν όλες και όλους αυτούς που, για το καλό του … τόπου (βλέπε εργοδοσίας), τις καλές εποχές- για την εργοδοσία πάλι- λιποθυμούν από την  εξαντλητική, πολλές φορές 10ωρη ή 12ωρη, εργασία στη γαλέρα.

Να σκεφθούν ότι δεν θα υπάρξει στις γιορτές επίδομα ανεργίας, επειδή δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης του 2020 της  συντριπτικής πλειοψηφίας των εποχικά εργαζόμενων ακόμα.

Να σκεφθούν όσους δεν δούλεψαν καθόλου φέτος και είναι μόνο με την αναστολή σύμβασης Μαΐου-Ιουνίου.

Μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται και χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι Κερκυραίοι, συγγενείς μας, γείτονες, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που τα Χριστούγεννα δεν θα έλθουν γι’ αυτούς.

Συντασσόμαστε απόλυτα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό και με το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για πλήρη στήριξη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Τομέας Τουρισμού ΜέΡΑ25

Οργάνωση Βάσης ΜέΡΑ25 Κεντρικής Κέρκυρας

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!