Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η συρρίκνωση του χρόνου απασχόλησης λόγω εργασιών ανακαίνισης σε ξενοδοχεία, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι προσπάθειες επιβολής ατομικών συμβάσεων εργασίας, δεδομένης της μη υποχρεωτικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας; Είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού, όπως ανέφεραν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την προσεχή Παρασκευή.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό αλλά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, καθώς και ακόμη πέντε πρόεδροι επιχειρησιακών σωματείων ξενοδοχείων.

Τοποθέτηση Πελάη για «δουλέμπορους» και «εισαγμένους» εργαζόμενους

Στην πρόσφατη ΚΥΑ που δημοσίευσε η Κυβέρνηση βάσει της οποίας δίνει τι πράσινο φως στις τουριστικές επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες, αναφέρθηκε ο Στ. Πελάης, κάνοντας λόγο για δουλέμπορους. Αν και σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχουν αριθμητικά στοιχεία που να καταγράφουν τον ακριβή αριθμό τέτοιων εργαζομένων , πανελλαδικά ο αριθμός απασχόλησης εργαζομένων στον τουρισμό από τρίτες χώρες αγγίζει τις 100.000. Το ζήτημα ωστόσο είναι η σχέση εργασίας τους. «Αν πληρώνονται με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και θα μας βρει η εργοδοσία μπροστά της» τόνισε, αφού αποτελεί ευθεία καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων. Μάλιστα σημείωσε πως ως Σωματείο και ως Εργατικό Κέντρο έχουν πληροφορίες για μετακίνηση εργαζομένων από το Μπαγκλαντές σε ξενοδοχειακό όμιλο της Κέρκυρας.

 

 

Σταθερά τα αιτήματα για υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας

Υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας ζητούν οι πρόεδροι των επιχειρησιακών σωματείων ξενοδοχείων, όπως τόνισαν κατά την τοποθέτησή τους,  πραγματικές αυξήσεις των μισθών τους και επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο εξάμηνο

 

Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση

Την Παρασκευή στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου όπου θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2022, το σχέδιο δράσης για το τρέχον έτος, ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 και η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!